- Reaction score
- 81
Имам два лаптопа и 1 компютър всичко връзвам към 1 рутер.
Проблема е, че немога единия от лаптопите да го вържа, понеже като му дам да се свърже ми вади Limited на интернета и в cmd като задам компанда ipconfig ми не ми вади IP-tata, които трябва да е задал рутера.
Тествах рутера с няколко други устроиства всичките работят.
Тествах лаптопа с няколко други рутера пак всичките работеха.
Викнах интернет доставчика погледна разгледа и ми вика "нов рутер" ... а рутера е на няколко месеца. Дадох го за ремонт уш го оправиха нещо, но пак същия проблем :S
Също реших данеби да са твърде много компютри за рутера затова изключих моя лаптоп и пак опитах и пак същото.
Интересното е, че понякога се свързва и интеренета е на мах, но изключа ли лаптопа или го sleep после пак го пускам и пак няма интернет...
Идеи ?
Друго какво съм пробвал:
Да огранича по Мас Адрес.
Настройвах Wireless в рутера и в момента е така:
Channel:11
Mode:11bgn mixed
Channel Width: 40MHz
Max Tx Rate:150Mbps
Проблема е, че немога единия от лаптопите да го вържа, понеже като му дам да се свърже ми вади Limited на интернета и в cmd като задам компанда ipconfig ми не ми вади IP-tata, които трябва да е задал рутера.
Тествах рутера с няколко други устроиства всичките работят.
Тествах лаптопа с няколко други рутера пак всичките работеха.
Викнах интернет доставчика погледна разгледа и ми вика "нов рутер" ... а рутера е на няколко месеца. Дадох го за ремонт уш го оправиха нещо, но пак същия проблем :S
Също реших данеби да са твърде много компютри за рутера затова изключих моя лаптоп и пак опитах и пак същото.
Интересното е, че понякога се свързва и интеренета е на мах, но изключа ли лаптопа или го sleep после пак го пускам и пак няма интернет...
Идеи ?
Друго какво съм пробвал:
Да огранича по Мас Адрес.
Настройвах Wireless в рутера и в момента е така:
Channel:11
Mode:11bgn mixed
Channel Width: 40MHz
Max Tx Rate:150Mbps
Last edited: