Лаптоп Wireless проблем

hrisiz

Active Member
Joined
Feb 3, 2010
Messages
428
Reaction score
80
Имам два лаптопа и 1 компютър всичко връзвам към 1 рутер.

Проблема е, че немога единия от лаптопите да го вържа, понеже като му дам да се свърже ми вади Limited на интернета и в cmd като задам компанда ipconfig ми не ми вади IP-tata, които трябва да е задал рутера.

Тествах рутера с няколко други устроиства всичките работят.
Тествах лаптопа с няколко други рутера пак всичките работеха.
Викнах интернет доставчика погледна разгледа и ми вика "нов рутер" ... а рутера е на няколко месеца. Дадох го за ремонт уш го оправиха нещо, но пак същия проблем :S
Също реших данеби да са твърде много компютри за рутера затова изключих моя лаптоп и пак опитах и пак същото.

Интересното е, че понякога се свързва и интеренета е на мах, но изключа ли лаптопа или го sleep после пак го пускам и пак няма интернет...

Идеи ?

Друго какво съм пробвал:

Да огранича по Мас Адрес.
Настройвах Wireless в рутера и в момента е така:
Channel:11
Mode:11bgn mixed
Channel Width: 40MHz
Max Tx Rate:150Mbps
 
Last edited:

mimo9408

Active Member
Joined
Apr 25, 2008
Messages
116
Reaction score
29
Влез в router local ip . Примерно 192.168.1.1 там ще ти поиска потребителско име и парола . После влизаш в Wireless , Wireless Security , Disable Security -- Няма да има защита ама и аз не можах да го измисля как да го направя пък ми трябваше спешно :)
 

pafa7a

Well-Known Member
Joined
Jul 9, 2009
Messages
1,356
Reaction score
773
Според мен проблема е в самия канал на рутера , ще ти кажа и защо : приятелката ми са на оптичен VIVAVOCM телевизия,нет и телефон. Сложиха за рутер TP-Link 1:1 с моя (същия модел). Всичко си беше ок до втория месец когато аз и майка й имахме същия проблем като твоя (уж свързан, обаче limited). Обадихме им се и смениха канала на 13. Тогава нашите 2 лаптопа се връзваха без проблеми , а на мойта - limited. На телефоните изобщо не излизаше името на връзката ... Идваха пак слагаха рутер Huawei - пак същата работа. Дойдоха пак :D върнаха TP-Link-a и пак на канал 11. Техника който дойде последния път (искахме да е някой който си разбира от работата) каза, че като минават таксита и се заглушава сигнала защото ползвали близки честоти до тези на рутерите и няма оправия...Колкото и невероятно да звучи - факт. Стояли сме на терасата минава такси - спре нета ; завие - иде нета :D Проблема е че половината и саседи са бакшиши и си ебало майката там :D
та пробвай да смениш на някой друг канал и пиши резултата
 
  • Like
Reactions: Ivailo99

hrisiz

Active Member
Joined
Feb 3, 2010
Messages
428
Reaction score
80
Влез в router local ip . Примерно 192.168.1.1 там ще ти поиска потребителско име и парола . После влизаш в Wireless , Wireless Security , Disable Security -- Няма да има защита ама и аз не можах да го измисля как да го направя пък ми трябваше спешно :)
пробвах и това с паролата дори бях го реснал рутера и беше на нормални настройки без парола само си напрвих IP-тата и пак така.

Според мен проблема е в самия канал на рутера , ще ти кажа и защо : приятелката ми са на оптичен VIVAVOCM телевизия,нет и телефон. Сложиха за рутер TP-Link 1:1 с моя (същия модел). Всичко си беше ок до втория месец когато аз и майка й имахме същия проблем като твоя (уж свързан, обаче limited). Обадихме им се и смениха канала на 13. Тогава нашите 2 лаптопа се връзваха без проблеми , а на мойта - limited. На телефоните изобщо не излизаше името на връзката ... Идваха пак слагаха рутер Huawei - пак същата работа. Дойдоха пак :D върнаха TP-Link-a и пак на канал 11. Техника който дойде последния път (искахме да е някой който си разбира от работата) каза, че като минават таксита и се заглушава сигнала защото ползвали близки честоти до тези на рутерите и няма оправия...Колкото и невероятно да звучи - факт. Стояли сме на терасата минава такси - спре нета ; завие - иде нета :D Проблема е че половината и саседи са бакшиши и си ебало майката там :D
та пробвай да смениш на някой друг канал и пиши резултата
:D тъпото е, че аз съм на място дето на месец да мине едно такси, ама рядко :D сменял съм на всички Chanel направих го на 11, защото точно неискаше да се върже с другия ми лаптоп, а пък на 13 изобщо не го намира лаптопа изглежда му е висока честотата :D:D ще разгледам да пробвам пак всички честоти :)

Ако има други идеи давайте :)
 

Deleted member 3583

Active Member
Joined
Jun 19, 2009
Messages
137
Reaction score
192
Проблемът не е само в рутера,или само в лаптопа...
Щом излиза "Connection Limited or no Connectivity" ,значи проблемът е "комуникативен" рутер<=>адаптер ,и в правата зададени към отделните "клиенти".
Единствено може да имаш смущения на Wi-Fi,ако не е зададен правилно региона в "Wireless Settings" > Region: Bulgaria /Ако си в БГ разбира се/.
Иначе за бърза връзка на устройства става чрез "QSS (Quick Secure Setup)" ... Става за секунди,и се използва PIN code

Ето няколко неща,които е добре да погледнеш дали са така:
Wireless Settings:
Остави "Channel:" и "Channel Width:" да са на "Auto". /спестява някои главоболия/

Wireless Security:
WPA/WPA2 - Personal(Recommended)
Version: = Automatic(Recommended)
Encryption: = Automatic(Recommended)
Ако си включил /Security>Advanced Security>"DoS Protection" ,много често прави проблем заради "µTorrent",и в резултат оставаш периодично без мрежа.
Достатъчно е да имаш базова защита /Security>Basic Security>All "Enable"
Препоръчвам ти да настроиш рутера да се "пипа" само от една машина...
Security>Local Management>Management Rules>Add[твоя-MAC-адрес],и слагаш отметка на >"Only the PCs listed can browse the built-in web pages..."
Също така е добре да "резервираш" Local IP за тази машина,за да може да получава всеки път от рутера едно и също IP...
DHCP>Address Reservation>AddNew

Wireless Advanced:
Beacon Interval: = 100
RTS Threshold: = 2346
Fragmentation Threshold: = 2346
DTIM Interval: = 1
Ако искаш да увеличиш капацитета на данните /по-големи пакети/,сложи отметка на "Enable Short GI" и "Enable WMM"
Едното намалява интервала на "Guard interval time" /GI/,
другото е за "преференциални" пакети да се предават с висок "приоритет".
За да не се налага да се обаждаш на доставчиците,клонирай "MAC" на рутера, с този на "Главния" компютър /във който си инсталирал диска,и е заключен по MAC/
Network>MAC Clone
В общи линий проблемите около една "LAN" мрежа,обикновенно се въртят около... DHCP/Dynamic IP/Static IP/DefaultGateway/Subnet Mask
Ако се оправяш с "CMD" ... провери си "Route Table" netstat -r , и погледни дали дава грешки със netstat -es

Ако не нямериш решение на проблема...,пиши на лично и ще ти изградя една вътрешна мрежа със всички екстри.
С това си вадя хляба от 7 години :)
 

Similar threads