[Guide] How To Setup MuServer 97d99i

DarkMaster

Administrator
Staff member
Joined
Apr 8, 2008
Messages
2,457
Reaction score
11,079
Системни изисквания:

Процесор: 1.5 GHz+
РАМ: 512 MB+
HDD: 10 GB+
Реално IP!
Инсталиране на сървъра

Първо изтеглете това
След това, изтеглете това, отворете го и натиснете Yes (или Да) и след това ОK.
Сега да създадем базата данни.
Oтворете "Start > Programs > Microsoft SQL Server > Service Manager"
там ще видите името на компютъра ви и "Services SQL server". Дайте "Start/Continue". "Start auto when OS starts" да е отметнато. Затворете прозорчето. Отворете "Start > Programs > Microsoft SQL Server > Enterprise Manager". Ще видите "Console Root", цъкнете два пъти върху него после ще излезе "SQL Server Group" и после "(local) (Windows NT)". Дайте "(local) (Windows NT) > Databases",
Десен клик на "Databases" и клик на "New Database..". Name: "MuOnline" и клик "OK". Дайте с десен клик върху "MuOnline" после
"All Tasks > Restore Database". Изберете "From device", кликнете "Select Devices" > "Add" после кликнете на "..." изберете вашият backup файл за базата данни MuOnline, който обикновено е в D:\MuServer\db baks или D:\MuServer\DataBase Backup. След като изберете файла MuOnline, дайте "ОК" 2 пъти. Сега кликнете "Options" и като направите това кликнете "Force restore over existing database".
Сега трябва да видите нещо такова:
"Logical file name" "Move to physical file name"
MuOnline_dat "D:\MuServer\MuOnline_data.mdf"
MuOnline_log "D:\MuServer\MuOnline_log.ldf"
Ако не изглежда така, поправете го и дайте "OK". Свършихме с "MuOnline". Сега направете десен клик на "Databases" и клик на "New Database.."
Name: "Ranking" и клик "OK". Дайте с десен клик върху "Ranking" после
"All Tasks > Restore Database". Изберете "From device", кликнете "Select Devices" > "Add" после кликнете на "..." изберете вашият backup файл за базата данни Ranking, който обикновено е в D:\MuServer\db baks или D:\MuServer\DataBase Backup. След като изберете файла Ranking, дайте "ОК" 2 пъти. Сега кликнете "Options" и като направите това кликнете "Force restore over existing database".
Сега трябва да видите нещо такова:
"Logical file name" "Move to physical file name"
Ranking_dat "D:\MuServer\Ranking_data.mdf"
Ranking_log "D:\MuServer\Ranking_log.ldf"
Ако не изглежда така, поправете го и дайте "OK".
Сега трябва да промените IP-тата,за да пуснете сървъра ! Ако не знаете IP-то си,отворете това, там ще го намерите. Копирайте го, отворете следните файлове:
D:\MuServer\CS\Connectserverlist.dat
D:\MuServer\CS\data\Connectserverlist.dat
D:\MuServer\CS\data\ServerInfo.dat
D:\MuServer\CS\data\ServerList.dat
D:\MuServer\data\commonserver.cfg
D:\MuServer\data\IpList.dat
D:\MuServer\data\lang\chs\commonloc.dat
[сменете IP-тата във всички lang папки (kor,chs,tai)] - само за 97 и 99 версиите
В тези файлове търсете IP адреси 127.0.0.1
Сега, за да пуснете сървъра, отидете в D:\MuServer и отворете програмката MuServerStartup.exe.
Ако излезе Аuto start in ... seconds, дайте Stop auto start, напишете вашето IP и дайте START. Изчакайте докато навсякъде изпише ready и излезе надписа All done!.
 

a3a3ia3

New Member
Joined
Mar 3, 2009
Messages
7
Reaction score
0
И после как да влезна в сървара ? :d:d:d
 

Mortred

Active Member
Joined
Jun 11, 2008
Messages
646
Reaction score
182
И после как да влезна в сървара ? :d:d:d

Първо теглиш клиент за 97d+99i после влизаш
D:\MuServer\data\lang\chs\commonloc

Ще ти излезе ето това

[ConnectServerInfo]
IP = IP
PORT = xxxxx

[GameServerInfo]
ClientExeVersion = 0.99.28
ClientExeSerial = rfgsfdahliaijemf
LootingTime = 10

---------------------------------------------
Coppy ClientExeSerial

Дърпаш Vetools тука го има Use Search

отваряш програмата и там вече ще се оправиш тря подмениш Serial

Number с това дету ти е в ConnectServerInfo

Успех !!! :yes:
 
  • Like
Reactions: koteto and a3a3ia3

a3a3ia3

New Member
Joined
Mar 3, 2009
Messages
7
Reaction score
0
Ок мерси вече влизам в сарвара сега как да се направя admin ? плс кажете
 

diablo21

Banned
Joined
Sep 9, 2008
Messages
1,052
Reaction score
475
да можеш ако нямаш реално ип тогава има 2 възможности за направа на сървър:
1.Hamachi
2.Локален Сървър
 

diablo21

Banned
Joined
Sep 9, 2008
Messages
1,052
Reaction score
475
ем как как ?
просто сменяш ип-та с локалния ти ип или с ип-то на хамачи програмата
 

diablo21

Banned
Joined
Sep 9, 2008
Messages
1,052
Reaction score
475
аз ще ти кажа пиши на български и линковете като не работят ще ги оправят
 

DoKToPa

Active Member
Joined
Aug 21, 2008
Messages
368
Reaction score
46
lastsxxx първо линковете си работят нормално и второ пиши на кирилица се пак сме българи е май*а му стара!!!!
 
  • Like
Reactions: izvunzem4o

sNG

New Member
Joined
Sep 11, 2008
Messages
2,647
Reaction score
690
lastsxxx първо линковете си работят нормално и второ пиши на кирилица се пак сме българи е май*а му стара!!!!

Майка , от кога е обидна дума ?


бай да уей : брао :angel2:
 

Xakepa

New Member
Joined
Apr 17, 2009
Messages
34
Reaction score
5
Аз правя всичко както трябва и кат ида на сървър старт и почва да се зарежда и остава на малко преди положината и не мърда моля ви помогнете ми.
 

koteto

New Member
Joined
Jan 26, 2009
Messages
13
Reaction score
0
Много полезно :)Може ли само линк за клиент
 

BeautyDeaD

Member
Joined
Jun 11, 2009
Messages
192
Reaction score
23
Абе искам да попитам дали сървъра ще си върви нормално на моя комп (think) Ето и статистиката ми : AMD Sempron Processor 3000+ , но работи на 1600....512 RAM , видеото не е важно ...
 

forwar

New Member
Joined
Jun 20, 2009
Messages
1
Reaction score
0
направих всичко по реда му,но в крайна сметка ,когато вляза с потребителския клиент - пише,че съм дисконектнат в страни с сините букви,а не с ок-а,който те изхвърля от играта.слагах си ип-то,кадето беше указано,сменях всичко 127.0.0.1 с моето ип.името на сървара и порт писах 44405,мисля че е стандартния беше друг и поправих и него.кавичките съм ги махал.рег.страница,нямам и не я пиша,като адвам от му-фаст.ползвах майнедитор някаква програма за майн-екзето(50кв голяма).моля,който разбира и предполага,каде може да е проблема, (освен в мен) да ми напише възможните алтернативи за проверка,актуални линкове с майнедитори и "чисти" клиенти на играта.(предполагах и че може да е от тях,сменях,но без ефект)на снимков материал най-бих се радвал ...като за мен :)
поздрави на целия екип,благодаря предварително.
 

BeautyDeaD

Member
Joined
Jun 11, 2009
Messages
192
Reaction score
23
forwar пфф брат объркал си тук там ... (shake)