[Guide] How to make a MuServer with router

DarkMaster

Administrator
Staff member
Joined
Apr 8, 2008
Messages
2,437
Reaction score
10,996
Go in Control Panel
Click ADD Hardware

Click Next

Select I have already connected the hardware and click next

Select Add new hardware device and click next

Select install the hardware that i manually select from a list(Advanced)and click next

Select Network Adapters and click next

Select Microsoft Loopback Adapter click next , again click next and Finish



Now enter My IP and there it is your global ip , note it somewhere because you will need it.
Go in Control Panel

Double click Network Connections

You will see a Area Connection , at me it's Area Connection 2 , at yyou will be 2 , 3 , 4 etc.

Right Click , Proprietes

Click Internet Protocol and then click Proprietes

Select Use The Folloing Ip Adress and do like so:
at ip adress put your global ip.At Subnet Mask put 255.255.255.0 and at Default Geteway put your local ip (you can find it in Start>Run>cmd>ipconfig).

Now the ip's in MuServer:
D:\MuServer\CS - change all with your global ip (My IP)
D:\MuServer\Data : -IpList : ip global
D:\MuServer\Data commonserver - there are 3 ip's u change all of them with your local ip
D:\MuServer\Data\lang\Chs\Commonloc ip local
D:\MuServer\Data\lang\Kor\Commonloc ip local
D:\MuServer\Data\lang\vtm\Commonloc ip local
D:\MuServer\RankingServer\svconfig - your SQL Pass
D:\MuServer\EventServer\DATA\svconfig - your SQL Pass

If u use the links change the ip from your 4 and 8 link with your local ip
If u use MuServerStartup go in Configurations and change all the ip's with your local ip


Now we need to open some ports go PortForward.com - Free Help Setting up Your Router or Firewall you will see a games list , search mu online , click on it , then you chose what router do you have and look at the pics , you will succed 100% , you will need to open this ports for MuOnline 55901 and 44405

Credits: Cobalt
 

Lesh0

New Member
Joined
Apr 22, 2008
Messages
705
Reaction score
89
еми тая тема я знам и съм я използвал но като ресна компа пак тряя праа на ново тая процедура и ако ми е спрян главния 192.168.1.2 няма нет като работат и 2те сичко по вода ма като се ресне пц на ново сичко иначе се преебават
 
  • Like
Reactions: snegorina

MadBoy

New Member
Joined
Apr 27, 2008
Messages
805
Reaction score
152
10/10 Is GReat GReat Guide's Good Work DarkMaster

Only 55901 and 44405 Port Forwarding?
 
Last edited:
  • Like
Reactions: snegorina

FeliXcat

Active Member
Joined
Aug 18, 2008
Messages
947
Reaction score
218
А втория GS тръгва ли ? Аз съм със rooter но като пусна втория GS и само аз мога да ходя в другите градове...на играчите им забива или ги дропи и после пише че са online.Модема нещо се умотава
 
  • Like
Reactions: snegorina

v0rt3x

New Member
Joined
Feb 5, 2009
Messages
8
Reaction score
1
Добре де при мен върви искам да питам на Лаунчера и на мейна кои ип-та да сложа понеже на мен ми го отваря конектвам всичко ок но когато пратя клиента на друг му изписва дисконектед ?:headbang::headbang:
 
  • Like
Reactions: snegorina

FeliXcat

Active Member
Joined
Aug 18, 2008
Messages
947
Reaction score
218
Е там естествено слагаш реалното си ip......
 
  • Like
Reactions: snegorina

FeliXcat

Active Member
Joined
Aug 18, 2008
Messages
947
Reaction score
218
Не. 192.168.1.2 е вътрешното ти IP само за тебе.... www.showmyip.com - тук ще видиш реалното си IP.
 

v0rt3x

New Member
Joined
Feb 5, 2009
Messages
8
Reaction score
1
ОК направих го това нещо сложих си реалното ИП след като настроих Рутера пращам на ново Мейна и Лаунчера но пак на човека му изписва Дисконект а аз го виждам влизам си и в сайта ..... :( със това глобално ип Тоест след като сложих глобалното " бъншното " ип рестартирах Рутера и с тои ми показва др Ип но старото стои както съм го конфигурирал ... Незнам някъде греша ли ? Има ли вариант да влезна в Рутера и да оправя от там портовете на БТК съм искам временно да тествам сървъра преди да го поставя на реалната машина на която ще е .. И там съм с др нет със реално Ип ....
 

boianx

New Member
Joined
Jul 30, 2008
Messages
402
Reaction score
58
ОК направих го това нещо сложих си реалното ИП след като настроих Рутера пращам на ново Мейна и Лаунчера но пак на човека му изписва Дисконект а аз го виждам влизам си и в сайта ..... :( със това глобално ип Тоест след като сложих глобалното " бъншното " ип рестартирах Рутера и с тои ми показва др Ип но старото стои както съм го конфигурирал ... Незнам някъде греша ли ? Има ли вариант да влезна в Рутера и да оправя от там портовете на БТК съм искам временно да тествам сървъра преди да го поставя на реалната машина на която ще е .. И там съм с др нет със реално Ип ....
използвай no-ip.....
 

128ve980

Active Member
Joined
Dec 11, 2008
Messages
231
Reaction score
96
Значи на БТК съм. Имам реалностатично Ип като бизнес клиент на БТК. Отворени са ми портовете които трябва. Въпроса ми е следния. Ип-то ми 83.228.99.ххх което е на модема и Ип-то 192.168.1.2 което ми е вътрешно. Има ли начин да направя сървър във който да мога и аз да влизам и другите да влизат без да има проблеми??

Благодаря предварително.
 

went

New Member
Joined
Feb 23, 2009
Messages
6
Reaction score
0
Climb dai skype samo da obqsni6 kak se pravi tva za rutera
ostanaloto go znam
 

went

New Member
Joined
Feb 23, 2009
Messages
6
Reaction score
0
може ли некой които е успял да го направи дами даде skupe moq e went795
 

FeliXcat

Active Member
Joined
Aug 18, 2008
Messages
947
Reaction score
218
192.168.1.2 е вътрешното IP ако си с повече от 1 PC гледай да не се е пролемило на 1.3.....................

www.whatismyip.com - Real IP
 

gopche_94

New Member
Joined
Jan 23, 2009
Messages
45
Reaction score
2
аз имам друг въпрос тъй като съм със Sygate Firewall и блоквам всичко от сървъра освен GameServer;Connect Server и след това като влизам в игра пиша си акаунта и паролата и ми дава Please wait... незнам к'во да прая
 

u3p0gA

New Member
Joined
Nov 23, 2008
Messages
101
Reaction score
3
Някой може ли да ми го направи плс скайп ми е malkoto_sladur4e
 

acriman

New Member
Joined
Oct 3, 2008
Messages
56
Reaction score
54
192.168.1.2 е вътрешното IP ако си с повече от 1 PC гледай да не се е пролемило на 1.3.....................

www.whatismyip.com - Real IP
192.168.1.2 е Default Gateway
а Lan IP-то трява да е с последни 3 цифри нещо такова :
192.168.1.213
 

climber4o

New Member
Joined
Aug 4, 2008
Messages
68
Reaction score
2
Здравейте понеже съм с 2 компюъра с 1 рутер ... имам си сървър всичко ... просто искам да пренеса сайта на другия .. какво да направя същото като това ли ? Рутера към сървърското ПС дава ип 192.168.1.100 ... а към 2-рото на брат ми 192.168.1.101 ... ако някой може да помогне да пише тук или на скайп: climber4o
 

Similar threads