Няма как да не се намеся и аз... ;д DoS атаката може да се спре и с добър Firewall, колкото до DDoS атаките...както много пъти е казвано се обръщаш към ISP-то си и ако някой от тях, някога се е занимавал със SISCO всичко приключва. Малко бот мрежи има които могат да бутнат големите ISP-та в България. Колкото до останалото си прав...да си намери добър екип и успех
Bullshit.
Първо - никой интернет доставчик , няма да тръгне да се занимава с проблемите ти, освен ако не си бизнес потребител.
Дори ако си такъв, единственото , което доставчика може да направи в случая е да резне UDP портокола.
За "sisco"-то не съм чувал , но cisco нашумяха напоследък
Nvm.. няма да помогне.Като заначало моделите , които могат да се справят със стабилна атака (5+ gbps) започват от 5000 usd нагоре.
Но въпроса ми е следният .... дори да имаш такъв рутер , прди да стигне до него кабела минава през няколко други рутера , които са на доставчика ти и капацитета им е максимум 200 mbps, какво става с тях ?
Следователно започва DDoS на TCP , на отворен порт.(в повечето случаи 80 или порта на GS).
В днешно време спасение от DDoS няма.
Достъпа до сайтовете от които се прави се раздава като топъл хляб и всеки 3ти играч има.
Банваш някой - получаваш DDoS.
Ако ще инвестираш пари в сървър , първото нещо което трябва да проучиш е това, понеже почне ли да се развива ще го съсипят от атаки.
Та ... най-добри варианти за момента са :
OVH France.
OVH USA.
SoYouStart (дъщерна на OVH)
Както каза horsy ... най-добре на хостинг. 100$ на месец , но си струва