предложение (относно правилата)

Status
Not open for further replies.

clamp

New Member
Joined
Oct 30, 2008
Messages
284
Reaction score
145
имам едно малко предложение относно форума.. Тъй като забелязвам, че доста се спами по всички теми от почти всички потребители - особенно някой потребители.. предлагам да се променят правилата на форума както следва:
За отговор от типа на: това не работи,не става,боклук и прочие без да е изпробвано и доказано, че не струва - предупреждение или вдигане на "warning" (ако vbulletin предлага този модул. не съм сигурен)
За излишен спам с видима цел че се прави за трупане на постове - също някакво предупреждение
За лични нападки пак така - (забелязвам че има доста хора който доста се обиждат по между си)


пример за горните предупреждения (ще се опра на системата Warning която предлагат други форуми (както казах за този не съм сигурен))
при засичане на горе споменатите правила - 10% вдигане на warning левела.. примерно на 50% - бан за 1 ден на 60%- за два и така докато на 100% стане ... постоянен или за някакъв по-голям период от време

бях се сетил за още нещо, но ми литна от мозъка...


п.с най-важното на тези неща е .. модераторите и хората от съпорта въопще да ги спазват стриктно ! и да следят за тяхните нарушения
 
Така отностно това предложение, не мисля че е уместно. Правилата са ясни. И мисля че повечето хора ги спазват. А това до каква степен се спами е друг въпрос. Тези които спамят си получават наказанията. "Warning System" работи също както работи и "Report Post". Но не можем да считаме "Това не работи" като спам защото не може да сме сигурни дали някой е тествал дадено нещо или не.

Като цяло, като човек който се занимава с модериране на форума от както съм в него (не става дума от както съм в екипа, защото преди да вляза в екипа, бях Модератор заедно с колегата parsy), мога да ти кажа че тези неща които си отбелязал в твоя пост като предложения, са приети в форума още от както колегата AfterShock написа правилата.

И последно, съм почти сигурен че всеки от екипа си гледа определената за него секция на форума. След като хората с модераторски права над целият форум би трябвало да се занимават с модерирането на форумъ, но уви някои от тях имат известни проблеми в дома/или пък имат дадени задължения (като под такива можеш да разбираш всичко от работене по даден сайт до администритане на сървър) и нямат много време за извършването на тази дейност, оставам аз и по-свободните (а те не са много) и мисля че пак си се справяме добре... Благодаря ти за загриженоста. Оценяваме го ;]
 
Last edited:
Това се получава защото се назначават хора "разбирачи". Под това определение имам предвид хора, които разбират от Му и гледат не толкова да следят за нарушения в правилата на форума, а да казват, какво знаят и какво могат и по този начин да помагат на питащите(да не казвам, че някои и това не правят). И от толкова постове от отговори на питащите, несъумяват да да правят това, за което са назначени. Не е нужно да разбираш Cabal, Diablo и т.н... за да модерираш форума. Модератора следи за спазване на правилата по писане, спамене, неуместно написани теми и мнения и т.н. Поне според мен нещата стоят така. Надявам се при следващото избиране на модератори да се изберът хора, които имат модераторски умения, а не умения за правене на сървъри, сайтове и т.н. Единствено съм забелязал TS-Control да си върши работата на модератор като хората.
Евала!

П.п:Надявам се да не съм обидил никой, нямам това намерение.
 
Last edited by a moderator:
Ми виж сега. Много от нещата ги мислиш както си обаче, не си точно в правата линия. След като DarkMaster и Gasolincho са хората които назначават, не мога да направя нищо по въпроса. Но идеята е следната и тя е че и двамата се стараят да набират хора които могат едновременно да се грижат за нуждите на питащите и също така за спазването на форумните правила. Питал съм няколко неща DarkMaster като отговора на мойте въпроси беше отрицанетел. Така или иначе ти благодаря за добрите думи и можеш да си сигурен, че няма да спирам да се занимавам с модерирането на форума ;]
А и аз си върша работата защото нямам почти никаква работа ;]
 
Last edited:
"Warning System" работи също както работи и "Report Post". Но не можем да считаме "Това не работи" като спам защото не може да сме сигурни дали някой е тествал дадено нещо или не.

Като цяло, като човек който се занимава с модериране на форума от както съм в него (не става дума от както съм в екипа, защото преди да вляза в екипа, бях Модератор заедно с колегата parsy), мога да ти кажа че тези неща които си отбелязал в твоя пост като предложения, са приети в форума още от както колегата AfterShock написа правилата.
за Warning системата не съм се чудил дали работи, а дали vbulletin я има понеже съм се занимавам с друга система форуми - сега разбрах това е добре
За спама! Как да го е тествал като например казва, че не му е тръгнало ? или пък пише пост от типа на "сигурен съм че.." или пък пише 1 мин 2 след като е пусната темата..
 
Last edited:
Прав си... Разбрах за какво става дума и какво се опитваш да кажеш и ще гледам да премахвам повечето такива мнения. Поне до колкото мога :)
 
Status
Not open for further replies.