За или Против НАРКОТИЦИТЕ

Mortred

Active Member
Joined
Jun 11, 2008
Messages
647
Reaction score
182
ЗА ИЛИ ПРОТИВ НАРКОТИЦИТЕ СТЕ

-ако сте ЗА (Какви наркотици сте употребявате?)

Видове Наркотици,Описание,Действие,Последици

1. Опиати - опиум, морфин, хероин, кодеин, метадон
Опиум - изсушен сок, който изтича при нараняване на незрелите главички на опиумния мак. Опиумът се използва рядко. Основните количества от него се използват за добиване на по-силни и скъпи препарати
Морфин- главен наркотик в опиума

Описание: Представлява бели кристалчета, получени чрез екстракция. В аптеките се продава в течно състояние (ампули).
Действие: Използва се като силен аналгетик при канцерогенни заболявания. Има продължително действие (до 8 часа).
Почти не се използва вече от наркоманите, тъй като чрез не сложна химическа обработка се превръща в диацетилморфин, известен като хероин, неколкократно по-мощен наркотик

Хероин - продукт добиван чрез сложна химическа преработка от морфина.

Последици: за развитие на психическа и физическа зависимост са достатъчни 10-15 опита. В състояние на абстиненция хероиноманът е безпричинно обезпокоен, тревожен има болки в стомашно-чревния тракт, повишена температура, със секретиращи лигавици на носа, очите и устата, има болки в ставите, настръхнала кожа, тремор на цялото тяло (треперене), често е агресивен.
При хероиновите наркомани е улеснено заразяването с хепатит "С" по кръвен път чрез използването на замърсени игли и спринцовки или чрез "готвенето" на самия хероин. Предизвиква се хроничен хепатит, който постепенно уврежда чернодробните клетки, предизвиква чернодробна цироза или рак. Приемането на свръхдози хероин води до безсъние и кома и може да причини смърт от спиране на дишането.
Продължителната употреба на хероин води до отслабване на паметта, загуба на апетит и рязко спадане на теглото, апатия, доминиращи отрицателни емоции, нежелание за живот.

2.Канабис
- Марихуана е смес от изсушените листа, стебла и цветове на канабиса.
- Ганджа е по-силен наркотик, защото в него се съдържат само съцветия и пъпките на растението.
-Хашиш се получава от смолата, отделена от цъфналите връхчета на конопа и е десетина пъти по-силно действащ от марихуаната.

Действие: предизвиква лека еуфория, влияе върху мисленето и възприятията. Приемането му предизвиква ярки възприятия, повишено самочувствие и сексуално желание, водещо до рисково поведение.

Последици: веществото предизвиква паметови разстройства, когато се употребява продължително време и в големи количества. Намалява възможностите на индивида да решава по-сложни задачи. Причинява психична зависимост, леност, апатия, празноти в паметта.
Преките физиологични и психични ефекти от приемането на този наркотичен препарат са: нарушено чувство за пространствена и времена ориентация, нарушена координация и забавени реакции, ускоряване на пулса, повишаване на кръвното налягане.

3.Кокаин

Описание: алкалоид, който се извлича от листата на растението кока или се получава синтетично. Предлага се под формата на бял прах. Приема се по три начина - смъркане с ноздри, натриване на горните венци и поставяне в роговицата на очите. Най-разпространено е смъркането на т.н. магистрала чрез тръбичка или директно.

Действие: има силно стимулиращо, възбуждащо еуфорично действие с краткотраен ефект - 30 до 40 минути. Той е силен психо-стимулант, към който се развива психическа зависимост. Създава рискове за сърдечната дейност, предизвиква еуфория, опиянява. Понякога поражда чувството за тревога и паника.

Последици: продължителната употреба предизвиква депресия или параноя, перфорация на носната преграда, ако се приема чрез смъркане, формира се силна психическа зависимост. Смесването на кокаин с други вещества води до по-бързо развитие на зависимост.


Крек- химичен дериват на кокаина

Описание: кафеникави кристали. Приема се чрез пушене с лула, наргиле. По-силен от кокаина.

Действие: има много бързо действие, причинява еуфория, прилив на сили и чувство на могъщество.

Последици: често еуфорията нараства в немотивирана жестокост. Употребата предизвиква силна психическа зависимост, смущения в дишането, сърдечна слабост. Много бързо се привиква, може да доведе до самоубийство.

4.Амфетамин и Екстази

Амфетамините са психо-стимулиращи синтетични вещества, предназначени за медицински цели. Много употребявани през Втората световна война, по време на войната във Виетнам и от хипитата. В първите години на използване са предписвани при депресивни състояния и като средство за отслабване.

Описание: получават се изцяло синтетично. Към тях спадат: бензедрин, фентамин, векамин. Често употребявани амфетаминови производни са : метиламфетанин, метедрин, первитин. Същите са познати под различна форма: таблетки и инжекционно.

Действие: предизвикват еуфория, възбуда с усещане за енергичност, повишен тонус, повишено настроение, супер активност, маскиране на умората, повишена работоспособност.
Преките физиологични и психични ефекти са: сухота в устата, разширени зеници, повишено кръвно налягане, ускорен пулс, повишена температура, учестено дишане, прилив на енергия.Продължителната употреба води до увреждане на мозъчните клетки,параноидно състояние, безпокойство, тревожност; психични симптоми, които могат да прераснат в агресия; повишено кръвно налягане; кожни обриви и инфекции.

Последици: бързо развиване на толерантност и покачване на дозата, апатия, безсъние, депресия, дезориентация, тревожност, загуба на апетит, конвулсии, понякога смърт. Развива се силна психична зависимост.

Екстази - психо-стимулант от рода на амфетамините.Първоначално е било разработен като средство за потискане на апетита. През 1985 г. е обявено за незаконно вещество.

Описание: Този наркотик е много разпространен под формата на разноцветни таблетки с различни миниатюрни рисунки върху тях.

Действие: поражда желание за скачане и неудържимо движение, за спокойствие и щастие, ето защо е употребяван в дискотеки, купони и партита. Употребата на таблетките в комбинация с алкохол може да завърши с кома и смърт.
Преките физиологични и психични ефекти:
Независимо от начина на приемане, ефектът е много силен и настъпва изключително бързо - около 20 мин. Води до: ускорен пулс, гадене, загуба на апетит; повишена активност на нервната система; повишено кръвно налягане и температура; загуба на чувството за умора.

Последици: бързо привикване, сърдечни и мозъчни смущения, преумора, дисбаланс на целия организъм, отслабване, обилно изпотяване и дехидратация на организма, остри психози и трайни промени в психиката.
Продължителната му употреба води до психични затруднения - объркване, депресия, нарушения на съня, понякога параноидни изживявания; напрежение в мускулите, гадене, замъглени образи, треска, изпотяване, конвулсии.

5.Халюциногени

tова са вещества, които променят сетивните възприятия и могат да предизвикат халюцинации. Дрогирането с халюциногени често се сравнява с "пътешествие с реалността" - променя се настроението, смущава се съзнанието, цветовете имат вкус, звуците - цвят, формите са подвижни, при затваряне на очите има видения. Има и неудачни "пътешествия", които водят до силно объркване, загуба на ориентация, възкресяват се кошмари, може да се стигне до паника. Към халюциногените спадат lsd и препаратите мескалин, ергин, фенциклидин и др.


Lsd-халюциноген получен по синтетичен път, но той вече не е модерен. Силно токсичен, използван при ритуали на агресивните секти.

Описание: разпространяван е под формата на пощенска марка, цветно изображение на герои, захар на бучки, като микрокомпонент в различни по цвят и форма таблетки и капсули. Приема се чрез поглъщане или облизване на дозата lsd.

Действие: предизвиква сетивно и мозъчно объркване, силни халюцинации с много интензивни цветове: ужасяващи или приятни, усещане за "изкривяване" на звука, нарушена ориентация за време и място.

Последици: след отминаване на ефекта настъпва паника, параноя-страх от преследване, желание за самоубийство или убийство. Рисковете идват от изключително силното въздействие върху човешката психика, водещо до неправилни оценки на ситуацията, опасни решения и нещастни случаи.
Продължителната употреба води до преживявания, описани като "спомени" за халюцинациите, а също така могат да се развият шизофрения и дълбока депресия, ако има скрити психически заболявания.
В организма бързо се формира толеранс към lsdпсихо-стимулант от рода на амфетамините.Първоначално е било разработен като средство за потискане на апетита. През 1985 г. е обявено за незаконно вещество.

РСР - т.нар. райски или ангелски прах.Известен от 1950г. като вещество, синтезирано за дезориентиране на вражеските армии под формата на аерозол. Мощен халюцинаген.
Описание: Познат под формата на прах, разтвор или смес за пушене.
Действие: предизвиква халюцинации, повишава агресивността, пълно отсъствие на болка, пълна дезориентация.
Последици: психически дискомфорт и амнезия.

КЛИПОВЕ:
-ето до какво водят наркотиците!!
1. http://vbox7.com/play:393c7a64
2. http://vbox7.com/play:7a302e72
3. http://vbox7.com/play:1c1d4f55
4. http://vbox7.com/play:7a68f013
5. http://vbox7.com/play:92ac5ea4
6. http://www.youtube.com/watch?v=j5SXjgrJITY
7. http://www.youtube.com/watch?v=1S2H0WO169U&feature=related

всички тея хора са на Crystal Meth и някой други боклуци!!

Готови ли сте за това??
 
Last edited:
аз съм против само уважавам тревицата ;]
 
аз съм против само уважавам тревицата ;]
Теб цигара та е страх да запалиш,пък камоли трева!

По Темата:И двете ;}
 
аз сам против някой.. като ЛСД,Хероин,Крек,Гъби
 
аз сам против някой.. като ЛСД,Хероин,Крек,Гъби

Хаха ако си на херца братле направо умирай ::d:
дори и един път да я оперкаш, нема измукване
 
Аз съм само за тревата :)
Пък теа мръсните жалтаци не мога да ги гледам.
 
Естественно, че 3А :) Козче, и т.н няма как да съм против.
 
Last edited:
Наркоманиииииииииииииииииииии хахахаха
 
Хаха ако си на херца братле направо умирай ::d:
дори и един път да я оперкаш, нема измукване

херца пак добре (нечи съм пробвал) ам кво ще кажеш за METH ? :D :wheh:
 
Чудно ми е как ги знаете... аз освен трева не съм пробвал друго и не мисля да пробвам. Според мен нещо ,което те кара да не мислиш реално е мнооооооого тъпо.


П.С. Плюйте на воля
 
Против :) - Къв е кефа от тва чудо ? обяснетеми какво е удоволствието :) аз лично съм пробвал и после като се осъзнах как съм преличал отстрани ме хвана срам и повече се заклех дане барна повече такова нещо ;)
 
Против :) - Къв е кефа от тва чудо ? обяснетеми какво е удоволствието :) аз лично съм пробвал и после като се осъзнах как съм преличал отстрани ме хвана срам и повече се заклех дане барна повече такова нещо ;)

ами когато се сабереш с компания и като дръпнете по един масак и става весело не че се нуждаете от това но всеки с мнението си.. иначе аз сам протиф кока,херо и т.н но за масака специално сам "За" ;)
 
От мойта компания никой не пуши трева или да използва наркотици ;)
 
За тревата, против сякакъв друг наркотик...
Ненавиждам останалата дрога ^^
Тревата действа различно почти на всеки (пък и зависи каква е и от къде е...), може да ти повдигне настроението, да те концентрира яко и мозъка ти да не спира да мисли, може дори и след нея да те накара да изядеш всякаква храна около теб, дори и такава, каквато попринцип мразиш ^^
Лично при мен -> концентрация яка + след това съм ааадски гладен и хапвам каквото ми падне...

Естествено, не бива да се прекалява.. Примерно по 1 път месечно (макс 2 пъти), а под 1 път имам предвид 1 свивка - 7 см (за предпочитане с компания) :}
 
против!
пишете ''за'' за да се напрайте на газари но не сте...
 
нз ама аз когато се напуша започвам да ям яко Сладкооооо :d:d:d нищо друго не ми понася... откачам надъхвам се на светофари бордюри и т.н аз също така не бих отказал да пия и "Мана" почти същото е самоче повече замайва и повече време даржи ;)
 
не съм пушил трева от 5 месеца и неща !!!
за мен тревата е много по тъпа от амфетата

при мен ефекта на тревата е много гаден по някой път,особенно ако коза е чук.. депресирвам се и ми се гади вкарвам се у много гадни филми.. иначе по някой път немога да спра да се хиля особено ако сме компания 10-15 човека само глупаци

амфетамина поне ме дига у въздуха мисля реално не се смея като глупак.

- не съм наркоман ако някой си е направил такива изводи просто на някой купон или някой дискотека вземаме с мойте приятели..

някой вземат за спорта някой защото просто немогат без тва
 
Last edited: