[Guide] MuWeb Multi lang

Gasolincho

Well-Known Member
Joined
May 15, 2008
Messages
682
Reaction score
690
1st... include this in you'r index.php

Code:
<?php
$lang=$_GET['lang'];
define("_ADMINISTRATOR_EMAIL_", "muadmin@muadmin.com");
if($lang=="en"){
@include("lang/en.php");
if(!@include("lang/bg.php"))
{echo "<h2>Lang error !</h2>\n<b>@cannot include <i>english</i> lang file</b><br />\nPlease report this error to the administrator at <a href=mailto:"._ADMINISTRATOR_EMAIL_.">"._ADMINISTRATOR_EMAIL_."</a> !";exit; }
}

if($lang==NULL){
@include("lang/bg.php");
if(!@include("lang/bg.php"))
{echo "<h2>Lang error !</h2>\n<b>@cannot include <i>bulgarian</i> lang file</b><br />\nPlease report this error to the administrator at <a href=mailto:"._ADMINISTRATOR_EMAIL_.">"._ADMINISTRATOR_EMAIL_."</a> !";exit; }
}

if($include!="done"){echo"What is your job here? go away!";exit;}
?>
2 step... make folder with name "lang"
when u make this folder make and 2 files "en.php" and "bg.php"

in "en.php" set this :

Code:
<?php
$include="done";
define("_LANG_", "<a href=?lang=bg>[BG]</a>");
define("_INDEX_", "Home page");
?>
in bg.php set this :

Code:
<?php
$include="done";
define("_LANG_", "<a href=?lang=en>[EN]</a>");
define("_INDEX_", "Начало");
?>
ok this is rdy... now... :) open again your index.php make this :

"<a href="index.php"><?php echo _INDEX_; ?>"

and at least set this what ever u want :
Code:
<center>Language: <?php echo _LANG_; ?></center>
this is link for lang selecting
 

Anarxiq

New Member
Joined
Apr 9, 2008
Messages
408
Reaction score
80
:) Браво Gasolincho :) Даже да не разбирам за какво е мисля че е за нещо полезно :)
 

ReaL

New Member
Joined
Apr 13, 2008
Messages
1,244
Reaction score
654
10/10, Gaso, продължавай в същия дух ;)
Мерси мн :p
 

Gasolincho

Well-Known Member
Joined
May 15, 2008
Messages
682
Reaction score
690
Радвам се че съм помогнал но както разбирате това е само показно... мисля че всеки ще се справи!
 

Stifi

New Member
Joined
Jun 5, 2008
Messages
175
Reaction score
11
нищо си объркал в гета.. и ми дава "Language: _LANG_"
 

d0minuS

New Member
Joined
May 25, 2008
Messages
45
Reaction score
4
Менчета най-добре се бачка с клипове за това слагайте клипа и няма да има никакви проблеми ;)
 

Gasolincho

Well-Known Member
Joined
May 15, 2008
Messages
682
Reaction score
690
Менчета най-добре се бачка с клипове за това слагайте клипа и няма да има никакви проблеми ;)
Приятелю на мен Мephisto ми обясни 1 път дори без да ми дава файловете и да ми казва какво да пиша... гледах от други обяснения който бяха по-зле и съм дал възможно най-доброто за да схванете :)
 

Anarxiq

New Member
Joined
Apr 9, 2008
Messages
408
Reaction score
80
aaa сега разбрах за какво е ;) БРАВО знаех си че е нещо полезно :)
 

Protect

Active Member
Joined
May 30, 2008
Messages
989
Reaction score
150
10/10, Gaso, продължавай в същия дух ;)
Мерси мн :p
И аз сам на това мнение много добра работа 10/10 :2:
 

Damian

Team Member
Joined
Jun 12, 2008
Messages
612
Reaction score
576
Ем работата е добра ама мисля че малко хора биха могли да се оправят с това нещо....
 

AnHiMiLaToR

The Prodigy
Joined
Jul 9, 2008
Messages
324
Reaction score
99
Ем работата е добра ама мисля че малко хора биха могли да се оправят с това нещо....
Ама то е много трудно и трябва да си програмист на военните, за да се справиш(speechless)-:)
 

Life

Well-Known Member
Joined
Nov 13, 2008
Messages
1,364
Reaction score
508
Добра работа,отново Gasolinch0 !

Скъпи Anhi колкото до теб , като си нямаш на представа и грам от това за което говорим защо вобще казваш нещо ... недей да ми се правиш на разбирач моля те и спри да спамиш темите!
 

pafa7a

Well-Known Member
Joined
Jul 9, 2009
Messages
1,368
Reaction score
784
аз така и неразбрах за какво е това ако може някой да каже ще съм му много благодарен иначе ми искара това http://prikachi.com/images/60/2782060M.png
това нещо се include в index.php и можеш примерно ако сайта ти е без бутони (менюто е с хипер текст) може да си ги преведеш от /lang/*.php. Mоя web примерно е целия разделен на en.php и bg.php. Полезно е, защото правиш сайта си разбираем не само за българи, но и за чужденци разбиращи английски примерно, но вече Google направиха script, който като го include в index.php се показва меню, което ти превежда цялата страница на какъвто език избереш. Все едно ползваш Google Translate, но то само ти ги превежда :)
 
Last edited:

Similar threads