Мозъчният тумор - Чалга

Dungeon

New Member
Joined
Nov 15, 2009
Messages
2,234
Reaction score
819
Според проучване на Агенция "Медиана" поръчано от Агензцията за младежта и спорта - 63% ог гимназистите знаят кой е авторът на "Хаджи Димитър" , а 87% знаят кой пее "песента" "води ме в някоя квартална кръчма"! Тази помия наречена чалга, от доста време вече, се бълва от всяко капанче, всяко такси, всеки рейс, а често се слуша силно и в държавни учреждения. Погледнете изпълнителите - та 90% от тях не са от български произход, 99% от тях нямат дори и капка талант, да не говорим за наглоста им. Текстовете - "на закона маамата е....л съм", "Как боли" "Хоп и влиза малко по малко" и прочие. Могат дори да се чуят такива неща, които биха накарали магистрална проститутка да се изчерви , а тази мръсотия се слуша масово от младите. За начало си спомнете, че най-големите грешки са правени, когато всички мислят еднакво и не се сещат да си кажат един на друг, че нещо не е наред. Някои "велики мозъци" наричат Чалгата - ФОЛК! Какъв фолк? Та нали фолк е народната музика, музиката на българския народ, написана от Българите, за красотата на България и великите Българи. Докато Чалгата е Микс между кражби от Турска - Циганска - Сръбска- Гръцка и Българска народни музики, изпяти от Илитерати, крадци на кабел от катуна или проститутки то най-нисша класа. Някои като КОНДЬО се занимават и с трафик на жени (доказано) и наркотици (недоказано)! Пропагандата на тази мръсотия е зверска, навсякъде, по вестници , телевизия, по улиците ти се набиват пред погледа нацапани цалгаджии, та подяволите, един такъв мангал си сложи задника зад паметника на АПОСТОЛА НА СВОБОДАТА и искаше да влезне в Парламента! Интелигентният човек не може да има нищо против чалгата. Това е все едно докторът да се опитва да оперира висока температура. Не чалгата кара една нация да изглежда проста, а обратното: простата нация по естествен път ражда чалга. Чалгата е следствие, а не причина. Вижте се къде и как живеете, вижте как и за какво си говорите, вижте се какво и колко получавате.

Попаднах на това в фейсбук и реших да го напиша тук.
Е?! Какво мислите ?
 
Мисля, че всеки сам избира каква музика да слуша. Това, че слушам чалга прави ли ме тъп? Не..
Това, че повечето от родителите са оставили децата си на произвола е друг въпрос.
 
(rock) Чалгата доло! (rock)

Мисля, че всеки сам избира каква музика да слуша. Това, че слушам чалга прави ли ме тъп? Не..
А прави ли те по умен?
 
Last edited:
  • Like
Reactions: Blacko and DIVITYMU
Всеки има правото да слуша каквото си поиска. И музиката не измерва интелигентността.

@ivowe3 долУ
 
  • Like
Reactions: Achov
А прави ли те по умен?

Интересно, кой стил би те направил по-умен? :)

всеки си слуша тва дет си му е на сърце и душъ
 
  • Like
Reactions: Dea7h
И аз съм на това мнение всеки си слуша какво му е по вкус .Аз си слушам чалга хоусче народно .
А ivowe3 където се изцепи с това "А прави ли те по умен" какво ще рече това че слушаш музика да станеш вишис ли ? :D:D:D:D:D:D
 
  • Like
Reactions: Dea7h
Не мисля, че точно чалгата е проблема на България :) :). Като слушаме метъл няма да станем по-умни от колкото да слушаме чалга :) :). Пък и какво като седна на маса да си пийна с приятели, да си пусна метъл ли или ПОП или хаус, да не говорим за ОПЕРА или КЛАСИКА, еми според мене не върви "да го ева" !!!
 
Last edited:
Какво да ви кажа. Всеки си живее в заблуден свят. Чалгата била съсипвала съзнанието на хората. А метъла, кво...най-много да ти увреди слуховите апарати ^_^
 
само тежък хип-хоп от 90-те чалгата е пълна помия всеки път ми пеят за любов ай не ви ли писна от тая любов чесно казано аз никога не съм слушал чалга и няма и да слушам Rubbabandz - Purple Rain - YouTube ай поздрави ;)
 
  • Like
Reactions: ivowe3
Винаги ще има съдържателни чалга песни. Е , все пак няма как всички да са хубави , но една малка част от тях са. Обаче, кретени като 'ромският бог' Азис , който има невероятен глас, но не го използва в правилната посока, се правят на гейове за да имат повече рейтинг. Много хора слушат песните му в, които няма и капка смисъл (поне полвината). За кратко даже стана и звезда в Русия. За чий, ще си увеличава пениса, та нали е гей БУТАТ МУ го ! Аз лично слушах чалга, но преди доста години. Имах моменти в живота си в които бях повлияван от приятели, които много я слушаха и за да се впиша в картинката и аз я слушах. И ВСЕ ПАК ЧАЛГАТА НЯМА НИЩО ОБЩО С ФОЛКА! Но чалгата има един сериозен проблем, и искате - не искате, трябва да го признаете. Тя спира или не позволява развитието на другите жанрове. И извинявам се, но повечето текстове на Поп-фолка са доста еднотипни.
 
Абе всички критикуват чалгата пък точно тия дето я критикуват всяка вечер ми се напиват по Чалга дискотеките айде стига с тия глупости!!
 
Добре, от чалгата може да получим тумур в мозъка, а защо тогава някфа леличка е оглушала от концерта на Жъстин Бобъра и го съди за милиони ?!
 
  • Like
Reactions: Holder and Achov
аз пък слушам каквото и да е само да ми харесва, било то чалга или не и не плашете хората с мозъчни тумори :D:
 
  • Like
Reactions: Holder and IAmSnake
2pac , DMX , Eminem . За мен тва е музика . Слушам от време на време някое хаусче или дъбсче иначе чалгата според мен не те прави тъп или т.н.т но съм чувал че чалгата ти го набива в мозъка и те кара как то нея харесваш да почнеш да я слушаш постояно.
 
За мен Чаугата нито те прави по умен нито по тъп, има песни които ми харесват (от последните години не много), но съм израснал с "И ловец съм и рибар съм", "Зума има", "5 секунди сме добре, а на 6-тата не сме" и т.н ,по мое лично мнение, всеки да слуша, каквото му харесва, аз лично слушам главно Рап вече, защото наистина чаугата се превърна от горните 3 примера в нещо съвсем различно и не ми харесва и аз взимам пример от артистите, които слушам, това което ме притеснява е Азис какъв пример дава и примера, който виждам на 12 години се нагримирали като проститутки идват в компютърния клуб в който работех преди, 3 момичета 2 момчета, от които 2-те момчета толкова женствени и нагримирани с пудра за им блестят лицата, както се пудрят преди шоу, сигурен съм, че сте забелязали гримират се, все едно лицата им са направени от кадифе, все едно излизат от студио в което са правили клип, еми от това мога да ви кажа, че ми се повдигна... и мога да ви кажа, че в клуба поне 15 човека ги видяха няколко се обърнаха към мониторите си и се усмихнаха демек "Ебаси изродите" други 2 ги гледаха на криво, демек "само излезте да видите, какво ще ви се случи" а други не спираха да ги гледат и да правят гримаси .... кво да ви кажа.. музика музика ама до едно време... това е моето мнение, но всеки да прави каквото иска, все пак живеем в демокрация..