- Reaction score
- 14
Спешно се нуждая от хора които да ме напътят в правилният път към развитието на Стабилен и нарастващ сървър на Му Онлайн. Искам всякъкви съвети като за начало и да ми кажете нещо от своят опит. Давайте статистика всякаква информация, която може да допринесе за нарастването и развитието на този начален проект. Аз разполагам със следната компютърна конфигурация, която ще ви я опиша по-долу подробно. Нуждая се от хора които имат желание да се занимават със това и има свободно време. От доста време съм правил експерименти, но то без успех, защото нямаше развитие и насоки. Ще ви направя кратък разказ, в който съм се развивал. В началото на 2005г. когато навлизаше играта Mu Online в българия, аз играех различни сървъри и така станах запален фен към нея. Играл съм различни по трудност сървъри които лесно ми омръзваха, защото постоянно се рестартираха. Търсех всякакви хакове за Му Онлайн, изпозвал съм ги, но какво ти прави кеф, да хакваш така наречените ламерски сървъри и се отказах от тези глупави начинания за губене на време. Започнах да чета в интернет, запитвах се във много хора, които разбират помалко и стигнах на нивото което съм днес. Има хора които са на много по-високо ниво от мен, които са в основите на българските сървари и се намират във този форум и аз реших да се обърна към вас за помощ която се нуждая от доста време. Нуждая се от вашата подкрепа да създадем сървър във който да има интрига и да е пълен със хора, които да й хареса и да дадат някое дарение, за трудът който сме положили за основаването на сървърът. Тъй като сам не мога да смогна да направя всичко имам запитване към вас, как да направя тази цялата организация? То та аз правех опити да намеря хубав сайт, навсякъде където се сетите съм претърсил и не открих хубав семпъл сайт, който да не натоварва бюджетът и ресурсите на компютърът и т.н. Ползвал съм различни ламерски уебове но нямам препоръка. Ще правя и други теми възоснова на развитието на тази. Ползвал съм различни софтуери но ми трябва препоръчани програми от опитни плъхове като вас, които знаят много повече от нас начинаещите. Ползвал съм за сайтът на сървърът програмата Xampp. Ползвал съм NetFramework, която е версия 3.5, Ползвал съм Windows XPSP2 и Windows XPSP3. Ползвал съм програмата SQL Server 2000 за базата данни и какви ли не версии на му онлайн. Та сега ще изредя поредица от въпроси а вие ми отговорете с техният номер, като например въпрос 1 - Отговор:.......... Както и да е сега ще опиша компютърът си:
RAM: 3 GB
Processor: 2 X 2.6 GHz (Двуядрен)
Hard Disk: 200GB
Video Card: 128 MB Onboard (Вградена)
UPS: Нямам
Сега следва въпросите ми които чакат отговор и ме мъчат от тези 6 Години експерименти:
Системни въпроси
1 Въпрос: Каква операционна система ми препоръчвате? Искам да не е препълнена и да няма никакви излишни приложения и да няма ненужни софтури, които да заемат малко от ресурсите на компютърът ми и да е много малка спрямо размер и изисквания.
2 Въпрос: Кой препоръчан софтуер ми препоръчвате за сайтът, който да е безплатен, сигурен и пригоден за определените разработки на сайтовете за Му Онлайн освен Xampp!
3 Въпрос: Коя версия на NetFramework ми препоръчвате, за да е стабилна системата.
4 Въпрос: Каква защита ми препоръчвате за операционната система и да не натоварва ресурсите на компютърът.
5 Въпрос: Каква антивирусна ми препоръчвате, да е лека и да не натоварва компютърът ако е нужно. В момента аз не ползвам антивирусна.
6 Въпрос: Кой универсален текстообработващ редактор препоръчвате освен нотпад++
7 Въпрос: Кой Хекс едитор е най-добрият и най-удобно се ползва ?
8 Въпрос: Коя професионална безплатна програма, за създаване на клипове ми препоръчвате ?
9 Въпрос: Коя програма за преработване на музика ми препоръчвате ?
10 Въпрос: Коя програма за правене на инсталатори ми препоръчвате ?
11 Въпрос: Коя програма за компресиране освен WinRaR ми препоръчвате и е по-добра?
12 Въпрос: Коя друга програма за обработка на изображения, правене на банери и др. неща освен Фотошоп ми препоръчвате ?
13 Въпрос: Каква домеин програма освен No-IP знаете и препоръчвате ?
14 Въпрос: Кой от вас се е занимавал със тези неща и е направил стабилен сървър и се занимава сериозно с това, и може да добави нещо към този така важен казус.
15 Въпрос: Кой от вас умее да направи комбинацията на стабилността от програми (Отговорете на всички въпроси отгоре и направете нещо като систематизиран отговор)
Сървърни въпроси
1 Въпрос: Коя версия според вас е най-играната за момента и може да отговаря на компютърните ми изисквания?
2 Въпрос: Какъв тип сървър според вас няма да е ламерси и балансиран умерено и ще се играе с най-голямо желние, но да има икономическа изгода от него ?
3 Въпрос: Какъв форум според вас да създам към сървърът(Аз да съм си хостър заедно със сървърът или да е от друг сайт)
4 Въпрос: Кой е най-добрият броят на посещенията според вас ?
5 Въпрос: Кои класации познавате и най-много се посещават на българско и на световно ниво ?
6 Въпрос: Коя е най-добрата фирма за плащания от СМС-си?
7 Въпрос: Как се плаща чрез PayPal от кредити (Плащеш чрез PayPal и получаваш кредити)
8 Въпрос: Как да се привлече вниманието на всички към моят сървър, когато се пусне в употреба ?
9 Въпрос: Какво съотношение да бъде Опит : Падане на предмети ?
10 Въпрос: Какъв тип да бъде сървърът: Оригинален или Кустомс ?
Това са част от големоте въпросите коите ме вълнуват и ме мъчат много години. Искам да ми дадете препоръки, да ме насочите към най-доброто. Ако има различни мнения, модераторите ако може да направят кворум (Гласуване от изброните да се избере най-високият коефициент) и да се остави крайна сметка за всичко. След като поровите из нета и разгледате статистиките, дайте си вашата препоръка и мнение. Темата стана много дълга но това вълнува не само мен но и някои некадърни ламерчета, които си нямат понятие от нищо.
В тази тема по-горе може би споменах за хора които се занимават и искат да се занимават, да създадем стабилен, сигурен и голям сървър на българия. Тези които са маниаци, правили са и могат да помогнат с нещо да пишат и споделят опит. Който е навит, му предлагам да се присъедини към екипът ми и да правим нещо заедно и да направим нещо качествено. Това на мен е любимото ми хоби, този който иска да се свърже с мен да си помагаме и съветваме, му предоставям скайпът си: genadi_1994 и фейсбук: Welcome to Facebook - Log In, Sign Up or Learn More или търсете Генади Страхилов, картинката на авратът ми е на Му Онлайн и пише Genadi. Това е засега. Пишете по темата и моля не спамете. Като подискутираме ще направя подробна класификация и ще сложа статистическият анализ от всички в началото и ще се заключи темата, а когато се заключи се свържете с мен. Пожелавам на всеки който е прочел това и е обърнал внимание, да даде своят принос и да направи нещо велико и да го споменават с почести !!! Приемам всякъкви критики и съвети. Пишете само по темата ако обичате !!!
Текущи решения на казусът:
Системни отговори:
1 Въпрос: Ще използвам Windows Server 2008 x86 r2
2 Въпрос: Прогтамата е Xampp версия 1.7.3
3 Въпрос: .NET Framework 3.5
4 Въпрос: Ще използвам Windows Firewall на Windows Server 2008 r2.
5 Въпрос: Не ползвам антивирусна, както съм в момента.
6 Въпрос: Оставам със Notepad++, Добавям приограмата за PHP файловете и програмата phpDesinger, Благодаря на Backo !
7 Въпрос: Вече ползвам FlexHex, благодаря на Pafa7a !
8 Въпрос: Ще ползвам Adobe After Affect и Sonny Vegas за преработката на клипчетата. Пак благодаря на pafa7a !
9 Въпрос: Не е решено
10 Въпрос: Не е решено
11 Въпрос: Не е решено
12 Въпрос: Ще използвам Adobe Photoshop CS5!
13 Въпрос: Като ще ми помогнете за домейна така да е !
14 Въпрос: Присъединени : pafa7a, Backo......
15 Въпрос: Добри комбинации: Аз, pafa7a, Backo.... някой друг ?
Сървърни отговори:
1 Въпрос: Сезон 2 Full.
2 Въпрос: Сървърът ще бъде Хард !
3 Въпрос: Ще използвам форум на vBulletin и ще сложа Online Support.
4 Въпрос: За сега ще използвам Tyxo!
5 Въпрос: Не е решено!
6 Въпрос: Не е решено!
7 Въпрос: Не е решено!
8 Въпрос: Сървърът ще е семпъл и изчистен от боклуци, и ще се прави нещо свястно!
9 Въпрос: Не е решено!
10 Въпрос: Хибриден хард сървър!
Това е прогресът на казусът към този момент!!!
RAM: 3 GB
Processor: 2 X 2.6 GHz (Двуядрен)
Hard Disk: 200GB
Video Card: 128 MB Onboard (Вградена)
UPS: Нямам
Сега следва въпросите ми които чакат отговор и ме мъчат от тези 6 Години експерименти:
Системни въпроси
1 Въпрос: Каква операционна система ми препоръчвате? Искам да не е препълнена и да няма никакви излишни приложения и да няма ненужни софтури, които да заемат малко от ресурсите на компютърът ми и да е много малка спрямо размер и изисквания.
2 Въпрос: Кой препоръчан софтуер ми препоръчвате за сайтът, който да е безплатен, сигурен и пригоден за определените разработки на сайтовете за Му Онлайн освен Xampp!
3 Въпрос: Коя версия на NetFramework ми препоръчвате, за да е стабилна системата.
4 Въпрос: Каква защита ми препоръчвате за операционната система и да не натоварва ресурсите на компютърът.
5 Въпрос: Каква антивирусна ми препоръчвате, да е лека и да не натоварва компютърът ако е нужно. В момента аз не ползвам антивирусна.
6 Въпрос: Кой универсален текстообработващ редактор препоръчвате освен нотпад++
7 Въпрос: Кой Хекс едитор е най-добрият и най-удобно се ползва ?
8 Въпрос: Коя професионална безплатна програма, за създаване на клипове ми препоръчвате ?
9 Въпрос: Коя програма за преработване на музика ми препоръчвате ?
10 Въпрос: Коя програма за правене на инсталатори ми препоръчвате ?
11 Въпрос: Коя програма за компресиране освен WinRaR ми препоръчвате и е по-добра?
12 Въпрос: Коя друга програма за обработка на изображения, правене на банери и др. неща освен Фотошоп ми препоръчвате ?
13 Въпрос: Каква домеин програма освен No-IP знаете и препоръчвате ?
14 Въпрос: Кой от вас се е занимавал със тези неща и е направил стабилен сървър и се занимава сериозно с това, и може да добави нещо към този така важен казус.
15 Въпрос: Кой от вас умее да направи комбинацията на стабилността от програми (Отговорете на всички въпроси отгоре и направете нещо като систематизиран отговор)
Сървърни въпроси
1 Въпрос: Коя версия според вас е най-играната за момента и може да отговаря на компютърните ми изисквания?
2 Въпрос: Какъв тип сървър според вас няма да е ламерси и балансиран умерено и ще се играе с най-голямо желние, но да има икономическа изгода от него ?
3 Въпрос: Какъв форум според вас да създам към сървърът(Аз да съм си хостър заедно със сървърът или да е от друг сайт)
4 Въпрос: Кой е най-добрият броят на посещенията според вас ?
5 Въпрос: Кои класации познавате и най-много се посещават на българско и на световно ниво ?
6 Въпрос: Коя е най-добрата фирма за плащания от СМС-си?
7 Въпрос: Как се плаща чрез PayPal от кредити (Плащеш чрез PayPal и получаваш кредити)
8 Въпрос: Как да се привлече вниманието на всички към моят сървър, когато се пусне в употреба ?
9 Въпрос: Какво съотношение да бъде Опит : Падане на предмети ?
10 Въпрос: Какъв тип да бъде сървърът: Оригинален или Кустомс ?
Това са част от големоте въпросите коите ме вълнуват и ме мъчат много години. Искам да ми дадете препоръки, да ме насочите към най-доброто. Ако има различни мнения, модераторите ако може да направят кворум (Гласуване от изброните да се избере най-високият коефициент) и да се остави крайна сметка за всичко. След като поровите из нета и разгледате статистиките, дайте си вашата препоръка и мнение. Темата стана много дълга но това вълнува не само мен но и някои некадърни ламерчета, които си нямат понятие от нищо.
В тази тема по-горе може би споменах за хора които се занимават и искат да се занимават, да създадем стабилен, сигурен и голям сървър на българия. Тези които са маниаци, правили са и могат да помогнат с нещо да пишат и споделят опит. Който е навит, му предлагам да се присъедини към екипът ми и да правим нещо заедно и да направим нещо качествено. Това на мен е любимото ми хоби, този който иска да се свърже с мен да си помагаме и съветваме, му предоставям скайпът си: genadi_1994 и фейсбук: Welcome to Facebook - Log In, Sign Up or Learn More или търсете Генади Страхилов, картинката на авратът ми е на Му Онлайн и пише Genadi. Това е засега. Пишете по темата и моля не спамете. Като подискутираме ще направя подробна класификация и ще сложа статистическият анализ от всички в началото и ще се заключи темата, а когато се заключи се свържете с мен. Пожелавам на всеки който е прочел това и е обърнал внимание, да даде своят принос и да направи нещо велико и да го споменават с почести !!! Приемам всякъкви критики и съвети. Пишете само по темата ако обичате !!!
Текущи решения на казусът:
Системни отговори:
1 Въпрос: Ще използвам Windows Server 2008 x86 r2
2 Въпрос: Прогтамата е Xampp версия 1.7.3
3 Въпрос: .NET Framework 3.5
4 Въпрос: Ще използвам Windows Firewall на Windows Server 2008 r2.
5 Въпрос: Не ползвам антивирусна, както съм в момента.
6 Въпрос: Оставам със Notepad++, Добавям приограмата за PHP файловете и програмата phpDesinger, Благодаря на Backo !
7 Въпрос: Вече ползвам FlexHex, благодаря на Pafa7a !
8 Въпрос: Ще ползвам Adobe After Affect и Sonny Vegas за преработката на клипчетата. Пак благодаря на pafa7a !
9 Въпрос: Не е решено
10 Въпрос: Не е решено
11 Въпрос: Не е решено
12 Въпрос: Ще използвам Adobe Photoshop CS5!
13 Въпрос: Като ще ми помогнете за домейна така да е !
14 Въпрос: Присъединени : pafa7a, Backo......
15 Въпрос: Добри комбинации: Аз, pafa7a, Backo.... някой друг ?
Сървърни отговори:
1 Въпрос: Сезон 2 Full.
2 Въпрос: Сървърът ще бъде Хард !
3 Въпрос: Ще използвам форум на vBulletin и ще сложа Online Support.
4 Въпрос: За сега ще използвам Tyxo!
5 Въпрос: Не е решено!
6 Въпрос: Не е решено!
7 Въпрос: Не е решено!
8 Въпрос: Сървърът ще е семпъл и изчистен от боклуци, и ще се прави нещо свястно!
9 Въпрос: Не е решено!
10 Въпрос: Хибриден хард сървър!
Това е прогресът на казусът към този момент!!!
Last edited: