[Req] Казус за създаване на сървър

trepa4a_3

New Member
Joined
Apr 26, 2009
Messages
300
Reaction score
14
Спешно се нуждая от хора които да ме напътят в правилният път към развитието на Стабилен и нарастващ сървър на Му Онлайн. Искам всякъкви съвети като за начало и да ми кажете нещо от своят опит. Давайте статистика всякаква информация, която може да допринесе за нарастването и развитието на този начален проект. Аз разполагам със следната компютърна конфигурация, която ще ви я опиша по-долу подробно. Нуждая се от хора които имат желание да се занимават със това и има свободно време. От доста време съм правил експерименти, но то без успех, защото нямаше развитие и насоки. Ще ви направя кратък разказ, в който съм се развивал. В началото на 2005г. когато навлизаше играта Mu Online в българия, аз играех различни сървъри и така станах запален фен към нея. Играл съм различни по трудност сървъри които лесно ми омръзваха, защото постоянно се рестартираха. Търсех всякакви хакове за Му Онлайн, изпозвал съм ги, но какво ти прави кеф, да хакваш така наречените ламерски сървъри и се отказах от тези глупави начинания за губене на време. Започнах да чета в интернет, запитвах се във много хора, които разбират помалко и стигнах на нивото което съм днес. Има хора които са на много по-високо ниво от мен, които са в основите на българските сървари и се намират във този форум и аз реших да се обърна към вас за помощ която се нуждая от доста време. Нуждая се от вашата подкрепа да създадем сървър във който да има интрига и да е пълен със хора, които да й хареса и да дадат някое дарение, за трудът който сме положили за основаването на сървърът. Тъй като сам не мога да смогна да направя всичко имам запитване към вас, как да направя тази цялата организация? То та аз правех опити да намеря хубав сайт, навсякъде където се сетите съм претърсил и не открих хубав семпъл сайт, който да не натоварва бюджетът и ресурсите на компютърът и т.н. Ползвал съм различни ламерски уебове но нямам препоръка. Ще правя и други теми възоснова на развитието на тази. Ползвал съм различни софтуери но ми трябва препоръчани програми от опитни плъхове като вас, които знаят много повече от нас начинаещите. Ползвал съм за сайтът на сървърът програмата Xampp. Ползвал съм NetFramework, която е версия 3.5, Ползвал съм Windows XPSP2 и Windows XPSP3. Ползвал съм програмата SQL Server 2000 за базата данни и какви ли не версии на му онлайн. Та сега ще изредя поредица от въпроси а вие ми отговорете с техният номер, като например въпрос 1 - Отговор:.......... Както и да е сега ще опиша компютърът си:
RAM: 3 GB
Processor: 2 X 2.6 GHz (Двуядрен)
Hard Disk: 200GB
Video Card: 128 MB Onboard (Вградена)
UPS: Нямам

Сега следва въпросите ми които чакат отговор и ме мъчат от тези 6 Години експерименти:

Системни въпроси

1 Въпрос: Каква операционна система ми препоръчвате? Искам да не е препълнена и да няма никакви излишни приложения и да няма ненужни софтури, които да заемат малко от ресурсите на компютърът ми и да е много малка спрямо размер и изисквания.

2 Въпрос: Кой препоръчан софтуер ми препоръчвате за сайтът, който да е безплатен, сигурен и пригоден за определените разработки на сайтовете за Му Онлайн освен Xampp!

3 Въпрос: Коя версия на NetFramework ми препоръчвате, за да е стабилна системата.

4 Въпрос: Каква защита ми препоръчвате за операционната система и да не натоварва ресурсите на компютърът.

5 Въпрос: Каква антивирусна ми препоръчвате, да е лека и да не натоварва компютърът ако е нужно. В момента аз не ползвам антивирусна.

6 Въпрос: Кой универсален текстообработващ редактор препоръчвате освен нотпад++

7 Въпрос: Кой Хекс едитор е най-добрият и най-удобно се ползва ?

8 Въпрос: Коя професионална безплатна програма, за създаване на клипове ми препоръчвате ?

9 Въпрос: Коя програма за преработване на музика ми препоръчвате ?

10 Въпрос: Коя програма за правене на инсталатори ми препоръчвате ?

11 Въпрос: Коя програма за компресиране освен WinRaR ми препоръчвате и е по-добра?

12 Въпрос: Коя друга програма за обработка на изображения, правене на банери и др. неща освен Фотошоп ми препоръчвате ?

13 Въпрос: Каква домеин програма освен No-IP знаете и препоръчвате ?

14 Въпрос: Кой от вас се е занимавал със тези неща и е направил стабилен сървър и се занимава сериозно с това, и може да добави нещо към този така важен казус.

15 Въпрос: Кой от вас умее да направи комбинацията на стабилността от програми (Отговорете на всички въпроси отгоре и направете нещо като систематизиран отговор)

Сървърни въпроси

1 Въпрос: Коя версия според вас е най-играната за момента и може да отговаря на компютърните ми изисквания?

2 Въпрос: Какъв тип сървър според вас няма да е ламерси и балансиран умерено и ще се играе с най-голямо желние, но да има икономическа изгода от него ?

3 Въпрос: Какъв форум според вас да създам към сървърът(Аз да съм си хостър заедно със сървърът или да е от друг сайт)

4 Въпрос: Кой е най-добрият броят на посещенията според вас ?

5 Въпрос: Кои класации познавате и най-много се посещават на българско и на световно ниво ?

6 Въпрос: Коя е най-добрата фирма за плащания от СМС-си?

7 Въпрос: Как се плаща чрез PayPal от кредити (Плащеш чрез PayPal и получаваш кредити)

8 Въпрос: Как да се привлече вниманието на всички към моят сървър, когато се пусне в употреба ?

9 Въпрос: Какво съотношение да бъде Опит : Падане на предмети ?

10 Въпрос: Какъв тип да бъде сървърът: Оригинален или Кустомс ?

Това са част от големоте въпросите коите ме вълнуват и ме мъчат много години. Искам да ми дадете препоръки, да ме насочите към най-доброто. Ако има различни мнения, модераторите ако може да направят кворум (Гласуване от изброните да се избере най-високият коефициент) и да се остави крайна сметка за всичко. След като поровите из нета и разгледате статистиките, дайте си вашата препоръка и мнение. Темата стана много дълга но това вълнува не само мен но и някои некадърни ламерчета, които си нямат понятие от нищо.

В тази тема по-горе може би споменах за хора които се занимават и искат да се занимават, да създадем стабилен, сигурен и голям сървър на българия. Тези които са маниаци, правили са и могат да помогнат с нещо да пишат и споделят опит. Който е навит, му предлагам да се присъедини към екипът ми и да правим нещо заедно и да направим нещо качествено. Това на мен е любимото ми хоби, този който иска да се свърже с мен да си помагаме и съветваме, му предоставям скайпът си: genadi_1994 и фейсбук: Welcome to Facebook - Log In, Sign Up or Learn More или търсете Генади Страхилов, картинката на авратът ми е на Му Онлайн и пише Genadi. Това е засега. Пишете по темата и моля не спамете. Като подискутираме ще направя подробна класификация и ще сложа статистическият анализ от всички в началото и ще се заключи темата, а когато се заключи се свържете с мен. Пожелавам на всеки който е прочел това и е обърнал внимание, да даде своят принос и да направи нещо велико и да го споменават с почести !!! Приемам всякъкви критики и съвети. Пишете само по темата ако обичате !!!

Текущи решения на казусът:

Системни отговори:

1 Въпрос:
Ще използвам Windows Server 2008 x86 r2
2 Въпрос: Прогтамата е Xampp версия 1.7.3
3 Въпрос: .NET Framework 3.5
4 Въпрос: Ще използвам Windows Firewall на Windows Server 2008 r2.
5 Въпрос: Не ползвам антивирусна, както съм в момента.
6 Въпрос: Оставам със Notepad++, Добавям приограмата за PHP файловете и програмата phpDesinger, Благодаря на Backo !
7 Въпрос: Вече ползвам FlexHex, благодаря на Pafa7a !
8 Въпрос: Ще ползвам Adobe After Affect и Sonny Vegas за преработката на клипчетата. Пак благодаря на pafa7a !
9 Въпрос: Не е решено
10 Въпрос: Не е решено
11 Въпрос: Не е решено
12 Въпрос: Ще използвам Adobe Photoshop CS5!
13 Въпрос: Като ще ми помогнете за домейна така да е !
14 Въпрос: Присъединени : pafa7a, Backo......
15 Въпрос: Добри комбинации: Аз, pafa7a, Backo.... някой друг ?

Сървърни отговори:

1 Въпрос: Сезон 2 Full.
2 Въпрос: Сървърът ще бъде Хард !
3 Въпрос: Ще използвам форум на vBulletin и ще сложа Online Support.
4 Въпрос: За сега ще използвам Tyxo!
5 Въпрос: Не е решено!
6 Въпрос: Не е решено!
7 Въпрос: Не е решено!
8 Въпрос: Сървърът ще е семпъл и изчистен от боклуци, и ще се прави нещо свястно!
9 Въпрос: Не е решено!
10 Въпрос: Хибриден хард сървър!

Това е прогресът на казусът към този момент!!!
 
Last edited:
Давам ти гаранция че си го взел текста от някъде и си забравил да споделиш кредитите :D
 
  • Like
Reactions: ™DinamiX™
Абе пич сичко ли написа сам???
Аз от толко текст се обърках и забрайх какво бах почнал да чета

П.С. Незнам дали някой ще ти отговори на сички въпроси но е нужно да опиташ пък може накой да се отзове.Успех
 
  • Like
Reactions: ™DinamiX™
Няма кво ти отговаряме просто влизаш в урока за правене на сървар и почваш това което си писал е пълна простотия няма смисал от тези неща !!! Тегли server file,client,editor,mob's editor ,php sait ,sqleval и почваи !!! Не очакваи други отговори !!!
 
Това всичко сам съм го писал. Искам препоръка просто. Аз съм правил всичко но не с голям успех. Трябват ми опитни зайчета да ме напътят. Просто отговорете на въпросите които можете. Тук искам само съвети и препоръки по темата.
 
Няма кво ти отговаряме просто влизаш в урока за правене на сървар и почваш това което си писал е пълна простотия няма смисал от тези неща !!! Тегли server file,client,editor,mob's editor ,php sait ,sqleval и почваи !!! Не очакваи други отговори !!!

Аз всички уроци знам но нямам никакви препоръки и насоки, със никой не съм работил заедно по-добър от мен да ме научи нещо. Аз съм самоук и съм чел много. Това не го пиша че не знам нищо еми се колебая и се нуждая от чужди препоръки и съвети защото сам не мога да реша този казус.
 
Спешно се нуждая от хора които да ме напътят в правилният път към развитието на Стабилен и нарастващ сървър на Му Онлайн. Искам всякъкви съвети като за начало и да ми кажете нещо от своят опит. Давайте статистика всякаква информация, която може да допринесе за нарастването и развитието на този начален проект. Аз разполагам със следната компютърна конфигурация, която ще ви я опиша по-долу подробно. Нуждая се от хора които имат желание да се занимават със това и има свободно време. От доста време съм правил експерименти, но то без успех, защото нямаше развитие и насоки. Ще ви направя кратък разказ, в който съм се развивал. В началото на 2005г. когато навлизаше играта Mu Online в българия, аз играех различни сървъри и така станах запален фен към нея. Играл съм различни по трудност сървъри които лесно ми омръзваха, защото постоянно се рестартираха. Търсех всякакви хакове за Му Онлайн, изпозвал съм ги, но какво ти прави кеф, да хакваш така наречените ламерски сървъри и се отказах от тези глупави начинания за губене на време. Започнах да чета в интернет, запитвах се във много хора, които разбират помалко и стигнах на нивото което съм днес. Има хора които са на много по-високо ниво от мен, които са в основите на българските сървари и се намират във този форум и аз реших да се обърна към вас за помощ която се нуждая от доста време. Нуждая се от вашата подкрепа да създадем сървър във който да има интрига и да е пълен със хора, които да й хареса и да дадат някое дарение, за трудът който сме положили за основаването на сървърът. Тъй като сам не мога да смогна да направя всичко имам запитване към вас, как да направя тази цялата организация? То та аз правех опити да намеря хубав сайт, навсякъде където се сетите съм претърсил и не открих хубав семпъл сайт, който да не натоварва бюджетът и ресурсите на компютърът и т.н. Ползвал съм различни ламерски уебове но нямам препоръка. Ще правя и други теми възоснова на развитието на тази. Ползвал съм различни софтуери но ми трябва препоръчани програми от опитни плъхове като вас, които знаят много повече от нас начинаещите. Ползвал съм за сайтът на сървърът програмата Xampp. Ползвал съм NetFramework, която е версия 3.5, Ползвал съм Windows XPSP2 и Windows XPSP3. Ползвал съм програмата SQL Server 2000 за базата данни и какви ли не версии на му онлайн. Та сега ще изредя поредица от въпроси а вие ми отговорете с техният номер, като например въпрос 1 - Отговор:.......... Както и да е сега ще опиша компютърът си:
RAM: 3 GB
Processor: 2 X 2.6 GHz (Двуядрен)
Hard Disk: 200GB
Video Card: 128 MB Onboard (Вградена)
UPS: Нямам

Сега следва въпросите ми които чакат отговор и ме мъчат от тези 6 Години експерименти:

Системни въпроси

1 Въпрос: Каква операционна система ми препоръчвате? Искам да не е препълнена и да няма никакви излишни приложения и да няма ненужни софтури, които да заемат малко от ресурсите на компютърът ми и да е много малка спрямо размер и изисквания.

2 Въпрос: Кой препоръчан софтуер ми препоръчвате за сайтът, който да е безплатен, сигурен и пригоден за определените разработки на сайтовете за Му Онлайн освен Xampp!

3 Въпрос: Коя версия на NetFramework ми препоръчвате, за да е стабилна системата.

4 Въпрос: Каква защита ми препоръчвате за операционната система и да не натоварва ресурсите на компютърът.

5 Въпрос: Каква антивирусна ми препоръчвате, да е лека и да не натоварва компютърът ако е нужно. В момента аз не ползвам антивирусна.

6 Въпрос: Кой универсален текстообработващ редактор препоръчвате освен нотпад++

7 Въпрос: Кой Хекс едитор е най-добрият и най-удобно се ползва ?

8 Въпрос: Коя професионална безплатна програма, за създаване на клипове ми препоръчвате ?

9 Въпрос: Коя програма за преработване на музика ми препоръчвате ?

10 Въпрос: Коя програма за правене на инсталатори ми препоръчвате ?

11 Въпрос: Коя програма за компресиране освен WinRaR ми препоръчвате и е по-добра?

12 Въпрос: Коя друга програма за обработка на изображения, правене на банери и др. неща освен Фотошоп ми препоръчвате ?

13 Въпрос: Каква домеин програма освен No-IP знаете и препоръчвате ?

14 Въпрос: Кой от вас се е занимавал със тези неща и е направил стабилен сървър и се занимава сериозно с това, и може да добави нещо към този така важен казус.

15 Въпрос: Кой от вас умее да направи комбинацията на стабилността от програми (Отговорете на всички въпроси отгоре и направете нещо като систематизиран отговор)

Сървърни въпроси

1 Въпрос: Коя версия според вас е най-играната за момента и може да отговаря на компютърните ми изисквания?

2 Въпрос: Какъв тип сървър според вас няма да е ламерси и балансиран умерено и ще се играе с най-голямо желние, но да има икономическа изгода от него ?

3 Въпрос: Какъв форум според вас да създам към сървърът(Аз да съм си хостър заедно със сървърът или да е от друг сайт)

4 Въпрос: Кой е най-добрият броят на посещенията според вас ?

5 Въпрос: Кои класации познавате и най-много се посещават на българско и на световно ниво ?

6 Въпрос: Коя е най-добрата фирма за плащания от СМС-си?

7 Въпрос: Как се плаща чрез PayPal от кредити (Плащеш чрез PayPal и получаваш кредити)

8 Въпрос: Как да се привлече вниманието на всички към моят сървър, когато се пусне в употреба ?

9 Въпрос: Какво съотношение да бъде Опит : Падане на предмети ?

10 Въпрос: Какъв тип да бъде сървърът: Оригинален или Кустомс ?

Това са част от големоте въпросите коите ме вълнуват и ме мъчат много години. Искам да ми дадете препоръки, да ме насочите към най-доброто. Ако има различни мнения, модераторите ако може да направят кворум (Гласуване от изброните да се избере най-високият коефициент) и да се остави крайна сметка за всичко. След като поровите из нета и разгледате статистиките, дайте си вашата препоръка и мнение. Темата стана много дълга но това вълнува не само мен но и някои некадърни ламерчета, които си нямат понятие от нищо.

В тази тема по-горе може би споменах за хора които се занимават и искат да се занимават, да създадем стабилен, сигурен и голям сървър на българия. Тези които са маниаци, правили са и могат да помогнат с нещо да пишат и споделят опит. Който е навит, му предлагам да се присъедини към екипът ми и да правим нещо заедно и да направим нещо качествено. Това на мен е любимото ми хоби, този който иска да се свърже с мен да си помагаме и съветваме, му предоставям скайпът си: genadi_1994 и фейсбук: Welcome to Facebook - Log In, Sign Up or Learn More или търсете Генади Страхилов, картинката на авратът ми е на Му Онлайн и пише Genadi. Това е засега. Пишете по темата и моля не спамете. Като подискутираме ще направя подробна класификация и ще сложа статистическият анализ от всички в началото и ще се заключи темата, а когато се заключи се свържете с мен. Пожелавам на всеки който е прочел това и е обърнал внимание, да даде своят принос и да направи нещо велико и да го споменават с почести !!! Приемам всякъкви критики и съвети. Пишете само по темата ако обичате !!!
Системни въпроси
1 Въпрос: Ако е за MuOnline сървър слагай Windows Server 2008, ако е за CS слагай Linux, за Cabal - CentOS и г/д за всичко останало Windows XP SP2/3
2 Въпрос: ОПРЕДЕЛЕНО XAMPP! Защо него искаш ?
3 Въпрос: 3.5
4 Въпрос: Sygate Firewall / Платената версия на MuGuard Flood Protector
5 Въпрос: Ако ще ползваш PC-то само за сървър няма да ти трябва антивирусна :D Ако е и за друга употреба ти препоръчвам Avast Internet Security > ver 6.0
6 Въпрос: Notepad ++ , защо пък не ?
7 Въпрос: FlexHex (уникално добър и лесен за употреба)
8 Въпрос: Зависи дали ще има някакви по-специални ефекти. Ако да - Adobe After Effect или Vegas (несъм сигурен дали така беше. Ако ще е просто някакви клипове с текстове и песни - Windows Movie Maker
9 Въпрос: Зависи какво имаш предвид под преработка. Ако е за рязане на части - Windows Movie Maker . Ако е за конвентиране - незнам :D
10 Въпрос: WinRar :D
11 Въпрос: WinRar (rofl) защо не ?
12 Въпрос: Pfotoshop ЗАЩО ПЪК НЕ ? Paint (angel)
13 Въпрос: WTF ?! Най-добре си поръчай домейн от някой сайт стига се излага с no-ip шитни
14 Въпрос: Аз. Друг е въпроса дали имам свободно време ;)
15 Въпрос: От всичко по малко
Сървърни въпроси
1 Въпрос: Season 3 Ep1
2 Въпрос: 1 Fun и 1 Hard
3 Въпрос: Форум = spam (puke). Най-добре онлайн support
4 Въпрос: За мен tyxlobroq4 - Tyxo: Web counter
5 Въпрос: xtremetop100 / bgtop
6 Въпрос: За мен - mobio
7 Въпрос: Нямам си на идея
8 Въпрос: Прави custom манийки (да се отличаваш с нещо от другите)
9 Въпрос: 1:0.0001
10 Въпрос: FUN - customs , HARD - original
 
Сега по казуса горе долу реших с ваша помощ да го направя.
Само единодушно ме одобрете.

Системни въпроси:
1 Въпрос: Операционната ми система е Windows XP SP3
2 Въпрос: Програмата Xampp да бъде но трябва да ми препоръчате най-защитената версия и да пасва на определеният Web.
3 Въпрос: Сложил съм си NetFramework 3.5 по начало но от други източници ми казаха 2.0..... затова се спитвам с вас. (Глупав въпрос)
4 Въпрос: Дайте ми безплатна защита като за начало (Препоръки моля)
5 Въпрос: Не ползвам антивирусна и няма да ползвам, защото компютърът ще е за сървър.
6 Въпрос: Ползвам си Notepad++ от доста време, като няма препоръки за по-добра програма с него си оставам.
7 Въпрос: От FlexHex е ново за мен и тази препоръка ще използвам, защото съм ползвал различни бози хекс едитор.
8 Въпрос: Ще ползвам Adobe After Affect и тази Sony Vegas май беше, не съм я ползвал, тези 2 програми са ново за мен.
9 Въпрос: Не е оточнено... музика, картинки, изрезки от файла, моля препоръчайте програмка свястна !!!
10 Въпрос: Освен WinRaR аз съм ползвал 7-Zip, но не всеки разполага с 7-Zip и затова ще ги правя с WinRaR под ZIP формат.
11 Въпрос: Под инсталатор имам в предвид нещо като EXE файл.
12 Въпрос: Мисля да ползвам Photoshop CS5
13 Въпрос: Нямам пари за домеин и затова може нещо като ...............sytes.net от no-ip, ползвал съм .TK домеин и за 1 месец ми изчезна а уж го ползват безплатен.
14 Въпрос: Ти Пафа си един от които може да си помогнем, друг желащ ?
15 Въпрос: Освен мен и пафата някой друг ?

Сървър въпроси

1 Въпрос: Версията за моите характеристики не знам още не е уточнена.
2 Въпрос: Ще направя разработка за Хард сървър
3 Въпрос: Защо не и от 2-те, ако е онлайн поддръжка, няма всичко да се знае, защото нямаш вечно време а във форума може после да видиш проблемът
4 Въпрос: Освент Тихо имаше някакъв друг брояч, но като за начало Тихо да бъде.
5 Въпрос: Освен xtremetop100 / bgtop други международни и български класации да знаете ?
6 Въпрос: Имаше една по-добра от Mobio но не се сещам.
7 Въпрос: Някой да си има на идея за Paypal?
8 Въпрос: Сървърът ще бъде изчистен от всякъкви боклуци, и ще си правим ние кустоми ако се налага, но да бъде красиво и удобрено.
9 Въпрос: Съотношенията малко са объркващи още не обмислено за интригата.
10 Въпрос: Хард Естествено но с някой фън елементи, да е забано но трудно.
 
Някои други предложения? Прочететевъв първият пост, за да видите прогресът на казусът.
 
Такова нещо не ми се бе случвало, но нека да помогнем нали все пак за това сме тук :)

Като за начало да започнем каква ОС трябва да сложиш...? Аз ти препоръчвам 2008 ако е достатъчно добра машината на която мислиш да слагаш сървъра може и 2008 r2 стига да може да се оправиш с него и имай напредвид, че той е х64 обикновенният 2008 има и х86.

Какъв уеб сървър... аз лично бях фен на стара версия на xampp 1.7.1, но един приятел настояваше да пробвам 1.7.3 и реших да видя как е с нея... ами добре се държи стига и да я нагласиш както трябва и да орежеш максимално всичко излищно. Повече помощ за това можеш да получиш като разгледаш раздела с уроците (Guides) тук при нас.

Най-добрата безплатна защита... безплатен хляб няма (chuckle) разбирасе има и варанти да заобиколиш някои проблеми или да поемеш част от тях, но изяло няма как да стане безплатно или само с един компютър. Повечето слагат Sygate което аз лично вече неодобрявам. Някой ще пита защо? Ами защото Sygate товари ужастно много машината и при Flood или подобен вид атаки горкото компютърче се пържи повече с нея от колкото да е без нея. Ако си сложил 2008 както ти препоръчах, може да ползваш само windows firewall-a. Гарантирам ти, че ще останеш доволен от него ;)

Анти вирусна не ти трябва.

Този Notepad++ за който си писал би трябвало да е за редакция на php предполагам? Аз от вече от година newguy ми даде една много полезна програмка казва се phpDesinger. Свикнах доста с нея и също така ми помага в някой по-трудни начинания (все пак не се занимавам с php постоянно за да съм факир и на това ;) ).

За h3x, design и т.н съвет и препоръки аз немога да ти дам понеже неразбирам от подобни чудеса.

Сега за домейна... какво да ти кажа... идеа си нямам. Един домейн струва 18лв. Вместо да ползваш смешните no-ip и т.н след като си се заел с нещо сериозно няма да ти коства нищо да отделиш едни 20лв. за да си вземеш едно домейн име за твоят сървър.
Сега ще ти направя предложение както сме правили към други и сме си спазвали обещанията. Ние от DarksTeam ще се ангажираме да ти вземем домейн име на отделен акаунт в хостинг и да е изцяло на твое разположение ако всичко това което пишеш тук стане реалност. Разбирасе и да си се хванал сериозно! Имаш думата ми!

========================================================

Препоръки отностно какъв да ти е сървъра с какво и т.н аз няма да ти дам. Мисля, че ще ме разбереш по простата причина, че и ние сме се захванали с това и работим над сървър и си имаме наши идей които бихме искали да запазим за нас си. ;)

Пожелаваме ти успех!




 
Last edited:
  • Like
Reactions: Kircho
Такова нещо не ми се бе случвало, но нека да помогнем нали все пак за това сме тук :)

Като за начало да започнем каква ОС трябва да сложиш...? Аз ти препоръчвам 2008 ако е достатъчно добра машината на която мислиш да слагаш сървъра може и 2008 r2 стига да може да се оправиш с него и имай напредвид, че той е х64 обикновенният 2008 има и х86.

Какъв уеб сървър... аз лично бях фен на стара версия на xampp 1.7.1, но един приятел настояваше да пробвам 1.7.3 и реших да видя как е с нея... ами добре се държи стига и да я нагласиш както трябва и да орежеш максимално всичко излищно. Повече помощ за това можеш да получиш като разгледаш раздела с уроците (Guides) тук при нас.

Най-добрата безплатна защита... безплатен хляб няма (chuckle) разбирасе има и варанти да заобиколиш някои проблеми или да поемеш част от тях, но изяло няма как да стане безплатно или само с един компютър. Повечето слагат Sygate което аз лично вече неодобрявам. Някой ще пита защо? Ами защото Sygate товари ужастно много машината и при Flood или подобен вид атаки горкото компютърче се пържи повече с нея от колкото да е без нея. Ако си сложил 2008 както ти препоръчах, може да ползваш само windows firewall-a. Гарантирам ти, че ще останеш доволен от него ;)

Анти вирусна не ти трябва.

Този Notepad++ за който си писал би трябвало да е за редакция на php предполагам? Аз от вече от година newguy ми даде една много полезна програмка казва се phpDesinger. Свикнах доста с нея и също така ми помага в някой по-трудни начинания (все пак не се занимавам с php постоянно за да съм факир и на това ;) ).

За h3x, design и т.н съвет и препоръки аз немога да ти дам понеже неразбирам от подобни чудеса.

Сега за домейна... какво да ти кажа... идеа си нямам. Един домейн струва 18лв. Вместо да ползваш смешните no-ip и т.н след като си се заел с нещо сериозно няма да ти коства нищо да отделиш едни 20лв. за да си вземеш едно домейн име за твоят сървър.
Сега ще ти направя предложение както сме правили към други и сме си спазвали обещанията. Ние от DarksTeam ще се ангажираме да ти вземем домейн име на отделен акаунт в хостинг и да е изцяло на твое разположение ако всичко това което пишеш тук стане реалност. Разбирасе и да си се хванал сериозно! Имаш думата ми!

========================================================

Препоръки отностно какъв да ти е сървъра с какво и т.н аз няма да ти дам. Мисля, че ще ме разбереш по простата причина, че и ние сме се захванали с това и работим над сървър и си имаме наши идей които бихме искали да запазим за нас си. ;)

Пожелаваме ти успех!




Евала
 
Все едно лексикон ще попълвам ,хахахаха.

Виж сега.
MuOnline е бизнес, в който няма загуба. Единствената загуба е времето, но това се преглъща все някак си.

Започни по следният начин и бъди уверен в действията си:
1. Помисли точно какво искаш от този сървър. Дали искаш повече пари или повече хора.
2. Поразгледай какви сървъри предпочитат хората и според тяхните харесвания ти доушлайфай идеята, която си имал първоначално.
3. Намираш си достатчно добри файлове и сайт и съответно даваш на някой да ги разгледа за някоя "дзамба""
4. Пак идва времето на мисленето. Вече трябва да си дадеш ясна сметка за това до какво ниво ще стигне сървъра ти. Дали ще развиваш единствено този сървър или ще правиш .. да го кажем мрежа.
4.1 Според това, което си решил, политиката, която ще прилагаш- трябва да бъде различна.
4.2.1 Ако примерно си решил, че искаш максимума от един сървър- напъваш се главно на задържането на даден % от регистрираните потребители. След това, тъй като играта е кратка- предприемаш някакви промени по сървъра, които да увеличат нещата за правене.
4.2.2 Ако си решил да правиш "мрежа", то тогава трябва да водиш стратегията "изравняване". В както се изразява тя?
Като за начало си казваш някаква бройка, която искаш да достигнеш и я достигна съответно с добрата СЕО оптимизация и добрата реклама(безплатна или платена). Вмомента, в който вече достигнеш тази бройка, ти ще имаш средствата да закупиш нова машина ,на която да пуснеш втори сървър. Ето тук идва цаката, която никой, ама никой не се досеща.
Когато имаш втори сървър- трябва да се стремиш да изравниш потреблението и на двата сървъра. Когато го направиш- можеш да се радваш на сигурни приходи близките 2 годинки.

И от там нататък вече ще ти е песен.
От там нататък си ти.

Изписах си писанката в 8:30 сутринта. Надявам се да ти е от полза и да не се откажеш от известната доза провал.

Във Франция имаше едно интервю с един хлебопекар, дето продава български хляб и вмомента е.. абе не е милионер , ама си има парички човека.
И те го питаха.. аджеба как с продаването на един прост хляб е забогатял.. и той им вика:
- Аа, мен не ме гледайте ,че сега съм забогатял. Аз 5 пъти фалирах, докато стигна до тук.

Така, че ... и ти не се отказвай.

Айде.

@Backo - Един домейн, даже и толкоз не струва. $8 , аз по толкоз ги вземам.
 
Last edited:
извинявам се за спора, просто днес ми е един от "най-щастливите" дни и съм бесен на всичко. Още един път извинявайте DarkMaster и Backo

Аи, аи ,аи , оправдания.
 
Евала

Евала и на теб и на него. Чакам други предложения, в кратък срок има прогрес по темата. Някои други препоръки да ми дадете ? Горе долу се поразбра но в казусът има още въпроси да се решат. Относно версията препоръчайте ми фиксната версия, която е завършена и няма излишни атрибути и добавки. Самата версия да няма излишни евенти и да няма бъгове, да има стабилна защита и дане се хаква лесно. Чудя се между няколко версии: Версията да е от по-старите но да няма дарк лорд, един вид да е завършена и да работи и да е фикснато всичко. Друг вариант е да има Дарк Лорд, да работят всички магии и да е фикснато всичко по него, да работи гаргата и други неща, да няма евенти които са излищни и никой да не натоварват компютърните ресурси. Да работи всичко и да не липсва нищо това искам да кажа. Чакам предложена и препоръки по казусът.
 
Евала и на теб и на него. Чакам други предложения, в кратък срок има прогрес по темата. Някои други препоръки да ми дадете ? Горе долу се поразбра но в казусът има още въпроси да се решат. Относно версията препоръчайте ми фиксната версия, която е завършена и няма излишни атрибути и добавки. Самата версия да няма излишни евенти и да няма бъгове, да има стабилна защита и дане се хаква лесно. Чудя се между няколко версии: Версията да е от по-старите но да няма дарк лорд, един вид да е завършена и да работи и да е фикснато всичко. Друг вариант е да има Дарк Лорд, да работят всички магии и да е фикснато всичко по него, да работи гаргата и други неща, да няма евенти които са излищни и никой да не натоварват компютърните ресурси. Да работи всичко и да не липсва нищо това искам да кажа. Чакам предложена и препоръки по казусът.
и аз искам 1 000 000 евро и черно ламбо ама няма
 
Евала и на теб и на него. Чакам други предложения, в кратък срок има прогрес по темата. Някои други препоръки да ми дадете ? Горе долу се поразбра но в казусът има още въпроси да се решат. Относно версията препоръчайте ми фиксната версия, която е завършена и няма излишни атрибути и добавки. Самата версия да няма излишни евенти и да няма бъгове, да има стабилна защита и дане се хаква лесно. Чудя се между няколко версии: Версията да е от по-старите но да няма дарк лорд, един вид да е завършена и да работи и да е фикснато всичко. Друг вариант е да има Дарк Лорд, да работят всички магии и да е фикснато всичко по него, да работи гаргата и други неща, да няма евенти които са излищни и никой да не натоварват компютърните ресурси. Да работи всичко и да не липсва нищо това искам да кажа. Чакам предложена и препоръки по казусът.

Та на каква версия ще ме насочите, която се намира в форумът и отговаря на тези изисквания?
 
Това какво общо има с темата ?

ами има и то е че само искаш а не може всичко на готово и безплатно и да е на 100% fixed
 
ами има и то е че само искаш а не може всичко на готово и безплатно и да е на 100% fixed

Не искам да ми се дават а да ме насочите към версия, която е стабилна, аз сам ще си търся, нещо не сте в час..... Това е казус, а знаете ли какво е казус, май не. Ние обсъждаме просто как да се създаде стабилен сървър, това е цялата работа.