Въпрос относно форума

timbaland

New Member
Joined
Dec 19, 2008
Messages
3
Reaction score
0
Здрасти на всички съфорумници :)
Значи искам първо да благодаря на екипа на този форум за невероятната работа която вършат и да продължават все така напред.Имам няколко въпросчета
1.Защо повечето неща като например уроците(guides)са на английски език.Честно да ви кажа аз по този начин си мисля ,че това е copy/paste и просто няма време за превод.Но поразгледах коментарите на повечето потребителите и се оказа ,че наистина ги правите авторски и се запитах "еми добре хубаво ама защо на ангийски".Попринцип това е български сайт нищо лошо няма в това да има и чуждестранни посетители ,но мисля ,че ще му се вдигне още рейтинга ако добавяте и едно описание на български.На мен примерно човекс с над 10 години английски език опит не беше никакъв проблем да си го преведа и да си го направя ,но защо трябва да спира пътищата на тези който не са добре с английски и т.н надявам се да ме разберете за какво говоря :).
2.Защо не се направи някакъв екип или нещо подобно който да следи за линковете и файловете който се пускат във форума тъй като срещнах много линкове който бяха невалидни и някой файлове който не са си на мястото мисля ,че ще е от голяма полза ,но наистина организацията трябва да е страхотна :)
Еми това е за момента.Извинявам се много ако съм объркал раздела :).
Поздрави,
 
Аз мисля, че не си объркал раздела :)
За 1вата тема, това ни е ясно, но ако забележите, аз например започнах, като първите си теми ги пусках на английски и на български, но самият превод просто някакси писва, пък и да не забравяме мързела ^^, честно казано, не е лошо когато намерим време, да си преведем Thread-четата и за тези, които не са добре с английския!
Относно 2рата тема, идеята не е добра, според мен, по-добре този, който си е пуснал първоначално Thread-а с линкове, да го следи по-напред и ако линковете му умрат, да reupload-ва файловете (ако все още ги притежава) или пък просто да каже на хората, които са ги дърпали, да ги качат наново :}
 
според мен как стоят нещата ...

1-во повечето ги мързи да превеждат, а не е толкова от незнание
2-ро според мен не е редно един човек, да отговаря за линковете на друг и на него да му пилят на главата , че са засякъли нередовен линк ... в смисъл всичко става ... спиране на хост за известно време, претоварване ( падане на хоста ) , грешка в таблиците и да тряа да върнат с няколко дни и да не са ти били качени нещата и още сумати неща могат да се объркат :) затова според мен всеки трябва да си отговаря за собствените линкове ... а сега ви пожелавам лека вечер , а аз отивам да черпя с печалбата ми от покера :)
 
Ще отговоря само на първия въпрос:
Мисля че направо се копира... защото някои неща съм ги виждал и в други форуми ::):
 
Добре благодаря ви наистина за отговорите и наистина ще е добре ако се измисли нещо около 1-вия въпрос за 2-рия стана ясно ,че ще е добра идеята и аз сега разбрах защо :)
 
1. Точно за това никога не пускам теми на Английски , аз съм българин а не англичанин такаче си гледам родината :)
 
1. Не мога, да не ти направя забележка, за правопис и пунктуация!
2. Трябва да се пренапишат правилата за пускане на теми.
3. Трябва да се отдели 1 ден, и да се изчисти форума + преглеждане на адресите.
4. copy/paste - трябва да се забрани което ще бъде, описано в правилата ако евентуално някои грамотен се реши да ги напише.
5. Разгледай добре, форума и искам да направиш, нова тема с критики за всичко което НЕ ти харесва, и за тези потребители, които са ти направили впечатление добро и/или лошо като не се страхуваш от БАН... това го правим НЕ С цел злорадство, а с ЦЕЛ подобряване на качествата.

Мен лично ме дразнят няколко от потребителите... просто са тъпи и допускат елементарни грешки, и не са точни в обясненията си след което се ядосват, че не им помагаме и почват да злорадстват.
Трябва да изгорят 1-2 за да почнат да се спазват правилата!
За сега това е от мен... докато не се оправи и не почне да се върши работа от всички аз няма да пусна нито един "Release" а в момента правя 2 нови проекта, които ще са много полезни.