DTpyWEB
Здравейте колеги, приятели и съфорумници,
Преди време реших да направя нещо по-различно като уеб, от това което е споделяно досега тук и то е Python Muonline уебсайт. Доста мислих как да го нарправя така, че да увелича шанса някой да го използва, затова реших да заложа на Flask микро фреймуърка и Jinja2 темплейт, а не на Django примерно, който е чудесен, но там нещата с дата моделите щяха да наложат ръчна митигация/намеса при всяка промяна в базата, което определено щеше да откаже доста хора.
Вдъхновен от идеята на @RaFa за четене на итем опциите от бинари (вместо да го въртим в хекс) аз реших да го направя и в този сайт. Стремих се максимално да сбия кода от интерес до колко е възможно с презумцията, че езика в това му е силата, което малко доведе до трудно четим, но все пак разбираем код. Надявам се, че това няма да откаже някои от вас още преди да са го пуснали.
За мен проекта е завършен, тъй като основната ми цел беше да си поиграя с Python и итем функцията, която е завършена и чете предметите до сезон 1, като е предвидено да може да се разпъне до последните сезони по традиционният начин с увеличаване на хекса и просто добавяне на новите опции и предмети. Въпреки, че го смятам за приключен проект, бих се радвал ако все пак някой реши да го използва и не бих имал нищо против да допиша още модули или фиксна проблем, тъй като сърцето на този уеб е готово останалото е доста по-просто.
Завършено в уебсайта
- Темплейт система с три завършени теми
- Функция за четене на предметите до сезон 1
- Логин
- Рутиране на страниците / User-Friendly URL
- Потребителски панел
- Python version 3+ https://www.python.org/downloads/
- Инсталация на Flask чрез cmd или powershell
Code:
pip install flask
- Инсталация на Pyodbc Driver чрез cmd или powershel
Code:
pip install pyodbc
- Инсталация на Flask Form Template System чрез cmd или powershel
Code:
pip install flask_wtf
- Конфигуриране на Config.py описан по начина по-който сте свикнали да виждате конфигурационният файл, което се надявам да помогне
- Стартиране на run.py чрез powershell или cmd
Съпричастност към конкретният проект:
Специални благодарности на @RaFa за вдъхновенията, идеите и доброто настроение, с което ме зарежда
Специални благодарности и за @mistar_ti, който предложи едната от темите в друг проект и аз реших да я реализирам тук (Надявам се че килърите няма да се сърдят )
Благодарности и на всички останали, които се чувстван обидени, че не са споменати
Версия 1.1
- Фикс на регистрационната форма, връща грешно съобщения
- Добавени 4 нови теми: Crystal-Mu, Devil-Knight, New-Season, and Sky-Bow
- Добавена възможност за смяна на темите от пот ребителите (форма в горният ляв ъгъл)
Демо (user/pass = test/test) -> Click
Download -> Click
За тези, които се притесняват от python съм направил кратко видео как могат да стартират сайта за по-малко то 5 минутки -> YouTube
Last edited: