Точно така.
Не всеки Българин може да си позволи удобството да си купи всеки албум,филм,програма,ос и т.н. все пак ние не вземаме като Американците 2500 $ заплата. Ние едва вземаме 1000 лева че се чудим къде по напред да ги даваме остана и тва АСТА да го вкарат епа ние направо просяци да ставаме
:
Ако се приеме този закон, тези неща няма да струват 2500$ а може би около 100-150$ след закона. Едно СД Струва 1 лев, защо мислиш, че продават СД-то на еминем да речем за 15$ ,защото не всеки ще си го купи, аз ще си изтегля албума от нета, няма да дам и една стотинка, ако го направят задължително и няма откъде да го изтегля нито аз нито ти, нито който и да е всеки ще иска да го купи, да го сложа така - > 100 човека си купуват диска в момента 10 000 не си го купуват, в това съм абсолутно сигурен 1 на 100, че си купува диск.. убеден съм.. обаче, че ако вкарат закона и тея 10 100 човека, ще искат да слушат новия албум и те като видят 10 100 човека, че ще дадат пари, ще намалят цената с 1/3 или 1/4 и пак ще спечелят повече, отколкото са печелили преди.. това ще стане с абсолютно всичко, няма да е безплатно, но ще е в пъти по евтино.. въпроса е, че не всичко, ще е безпатно, аз тоя месец, няма да си купя албум за 20 лева, ще го тегля от нета, няма да дам 5 лева за кино, ще го тегля от нета, така вместо 25 лева давам 0-ла, но ако закона се приеме, албума ще е 7-8 лева в най лошия случай а цените на киното първоначално ще бумнат и ще се качат 2-но ако не и 3-но, защото всеки ще ходи на кино, след като не може да си го дръпне от нета, след 1-2 години като се построят още 400% кина, демек ако са 10 кина след 2 години ще са 50 кина, достатъчни да поемат потока, след това цените ще се нормализират и няма да се учудя ако цената за 1 гледане на кино, не стане 3-4 лева..
Едит:
А ако някой тръгне да казва - да ама така сме принудени да ги купуваме, какво им пречи да ги оставят на текущата цена..
Значи при положение, че имаме да купуваме неща, които преди не са ни се налагали да ги купуваме, тези които не си свалят цената, просто няма да бъдат копувани, от 20 неща ще имаме пари за едва 5 и 15 ще го издухат, но тези 15 няма да искат да го духат и за това ще намалят цените си, съответно ще направят конкуренция на тези 5 за които хората предпочитат да купят пред останалите 15, и така и тези 5 продукта ще свалят цените си.. това се нарича конкуренция и си залагам и главата и пишката, че ако се приеме ще стане точно така..