[Guide] За Начинаещи

Protect

Active Member
Joined
May 30, 2008
Messages
989
Reaction score
150
Това е категорията за нови играчи. Ако сте играли MuOnline може би точно тази част от сайта ще ви е скучна!

1. Избор на сървър
Най-напред трябва да си изберете сървър, на който ще играете.

2. Регистрация
Регистрирате се в сайта на сървъра (акаунта и паролата ще ви трябват всеки път когато влизате в играта с героите си)

3. Сваляне и инсталиране на играта
Сваляте клиента (самата игра). Трябва да го свалите от категорията Downloads на сайта на сървъра на който ще играете защото ако го свалите от друго място или версията няма да е същата или други фаилове. След това я разархивираите (ако е архив) и я инсталираите(в случай че файлът който виждате е един защото не всички клиенти се инсталират). В случай че след разархивирането ви излезе папка с други файлове и папки то тогава играта се стартира от файл с име Launcher.....exe или main.exe (препоръчвам ви да си изкарате shortcut на десктопа). Ако пък версията се инсталира, то тогава същите тези файлове ще се появят там кадето сте избрали да инсталирате играта.

4. Стартиране на играта
Стартирате играта и започва да ви зарежда. Вие изчаквате докато не изчезне лентата за зареждане и не се появи в средата на лявата половина на монитора бутон (малък правоъгълник) с надпис "сървър" или с името на сървъра. Кликате на него, след което на дясно от него излизат други бутони, само че по-продълговати (един или няколко) кликвате на един от тях и ви излизат полетата на които трябва да напишете ваште акаунт и парола. След като ги напишете кликвате OK или клавиша Enter и вече сте вътре в акаунта си.

5. Създаване на герой
Време е да си направите герой кликаре на "create" или на "new character" (от версията зависи кое е при вас) и ви се отваря един прозорец на който първоначално има Магьосник, но със стрелките наляво и надясно можете да го смените със Найт или Елф (Другите два героя - Меджик гладиатор и Лорд изискват предишен герой с определен левъл. На различни сървъри иска различен левъл). След като изберете героя си му пишете име и давате ОК. После го виждате в акаунта си и единственото, което трябва да направите за да започнете да играете е да кликнете два пъти на него или пък един клик и клавиша Enter. Информацията в този сайт би ви помогнала да изберете подходящия за вас герой, който най-много ви допада.

6. Как да се движите
След това излизате от града (движението става като кликате с левия буон по земята и героя ви върви към мястото на което сте кликнали) и започвате да биете монстерите (зверовете). За тази цел ако сте магьосник биете с десен бутон защото те още при създаването героя си имат скил (умение), а найта и елфа ползват ляв бутон защото все още нямат скилове. Как се придобиват скилове можете да научите от другите категории на саита ето тук {ЛИНК КЪМ УМЕНИЯ (скилове)}

7. Експириънс, Статс
Когато избивате чудовищата вие трупате експириънс (опит) от което дигате левъл. На всеки вдигнат левъл вие трупате по определен брой точки ,които виждате на прозореца който се отваря като натиснете клавиша "C"(найт, лф и магьосник по 5 точки а меджик гладиатор и лорд по 7 [в последно време ги направиха повече на някои сървъри]), които кликате на strenght(стрент), agility(аджилити), vitality(виталити), energy(енерджи) и само ако сте лорд command(команд). Полетата на които показва колко точки имате и също така там ги адвате (кликате) на кръстчето слрещу съответните strenght, agility, vitality, energy, command по ваш избор.Трябва да проверите и дали при започването си нямате точки за адване защото в някои сървъри дават.

Малко повърхностно опътване кои точли за какво ви трябват, но без това неможе:
Стрент: Всички оръжия и дрехи за да се носят изискват определен стрент. Освен това вдига демиджа на найта и меджик гладиатора развиван на стрент.
Аджилити: Някои оръжия и дрехи изискват аджилити. Вдига дифенса (защитата) и дифенс рейта (шанса да не го уцелят при опит за удар - да го miss-нат) на всеки герой. Вдига и демиджа на елфа
Виталити: Вдига кръвта (живота) на героя ви, независимо от расата му.
Енерджи: Вдига демиджа на лорда, магьосника и меджик гладиатора развиван на енерджи. Повишава силата на чудовищата които съживява елфа как то и силата на кастове на елфа.
Команд: Вдига демиджа на лорда (главно на гаргата)

8. Предметите, които падат. Как се събират.
Когато убивате чудовищата от тях падат предмети, които вие прибирате в инвентара си като кликнете на надписа на предмета (за да виждате надписите трябва да натиснете еднократно бутона "Tab") инвентара си отваряте с клавиша "I" или "V" ако намерите дреха или оръжие и сте го прибрали в инжентара посочете с мишката на него. Там пише какво изисква за да го носите и дали става за вашия вид герои. Такива дрехи можете да си купувате и от магазините ... преди да излезете от града си се разходете да ги поразгледате там може да има дрехи и оръжия за вас.

9. Колбите
Другото важно нещо което трябва да знавте е че винаги трябва да имате червени(Healing potion) и сини(Mana potion) колби в инвентара. Червените се пият с клавиша "Q" когато видите че ви намалява живота (Кръвта), а сините с "W" но няма нужда защото героя когато има нужда си ги пие автоматично.


Това е доста информация за един нов играч. Ако сте такъв ще ви е полезна. Ще ви осигури един летящ старт в Mu-то
 
Last edited by a moderator:
  • Like
Reactions: knif3r and vesichaa
на каком языке вы пишете переводчик хочу включить
 
Браво, полезно е за начинаещите !