- Reaction score
- 193
Ако искате да ограничите досъпът до Сайта ви от някоя Държава,
най-лесният начин е като добавите в него ".htaccess" файл с всички "IP" Адреси.
Понеже много от Вас не знаят какво представлява ".htaccess",ето ви малко информация.
HTACCESS (hypertext access) е файл, с който можете да конфигурирате настройки за достъпът
до дадена папка/директория във вашия сайт,както и много други настройки.
И понеже ".htaccess" файлът се чете при всяка заявка,то неговите промени влизат в сила Веднага,
за разлика от другите настройки на УебСървъра,които изискват "Рестарт".
Можете да забраните определен файл (да се вижда от всички). A може да защитите и самия ".htaccess" чрез настройките в него.
Можете да изисквате потребител/парола за достъп до дадена папка/файл.
Можете да промените правилата/настройките на Сървъра за конкретна папка/файл.
Можете да накарате браузъра да зареди определен файл,преди да зареди "Index.php"/"Index.html".
Можете да блокирате някое IP-,или група от IP-та (BAN).
Можете да зададете друг файл да е Главен,а не "Index.php/html"
Можете да забраните достъп до директория,в определени часове от денонощието. Пример: от 22:00-06:00ч. определена страница да е недостъпна.
Можете да пренасочвате потребители от "Остаряла" страница към Нова, без дори да е нужно Старата да съществува.
Можете да настройвате пренасочване от "http://вашият.сайт.com" ,към "http://www.вашият.сайт.com"
Може да спрете добре-познатия "Hotlinking" (Кражба на трафик)... [ Който си плаща Хостинх с ограничен трафик,знае за какво говоря. ]
А за тези които не разбират,това е нещо като...комшията ви се включва към вашия Електромер,а Вие плащате и за неговия ток,защото токът всъщност е Вашия.
Можете да настроите сървъра да записва грешки,с които са се сблъскали потребителите...
Това са само малка част от възможностите на ".htaccess",но искам да видя дали изобщо ще ви е полезна темата,
и чак тогава ще я "обновявам" периодично,и ще ви напиша примерни варианти за основните правила.
За сега съм приготвил само елементарни ".htaccess" файлове,
с които ще забраните достъпът до сайта ви от дадена Държава.
Но нямат никакви други настройки в тях,а само IP-та(и групи от IP-та "Range") на голяма част от "Доставчиците" от 144 държави.
Просто си избирате Страна,от която не искате да имат достъп,и поставяте ".htaccess" в главната папка на сайта.
Файловете не съм ги правил Аз,по простата причина,че само "UNITED STATES" имат:
"Total Networks: 40,770"
"Total Subnets: 1,539,178,368"
Проектът е на:
"BeeThink SoftWare, Inc." &
"BeeThink Network Security Tool"
"IP2Location, Inc."
"Hexasoft Development Sdn Bhd"
Ето ви и самите Файлове (събрани в един архив),
като за всяка Държава съм ги отделил в отделна папка.
HTACCESS.rar
най-лесният начин е като добавите в него ".htaccess" файл с всички "IP" Адреси.
Понеже много от Вас не знаят какво представлява ".htaccess",ето ви малко информация.
HTACCESS (hypertext access) е файл, с който можете да конфигурирате настройки за достъпът
до дадена папка/директория във вашия сайт,както и много други настройки.
И понеже ".htaccess" файлът се чете при всяка заявка,то неговите промени влизат в сила Веднага,
за разлика от другите настройки на УебСървъра,които изискват "Рестарт".
Можете да забраните определен файл (да се вижда от всички). A може да защитите и самия ".htaccess" чрез настройките в него.
Можете да изисквате потребител/парола за достъп до дадена папка/файл.
Можете да промените правилата/настройките на Сървъра за конкретна папка/файл.
Можете да накарате браузъра да зареди определен файл,преди да зареди "Index.php"/"Index.html".
Можете да блокирате някое IP-,или група от IP-та (BAN).
Можете да зададете друг файл да е Главен,а не "Index.php/html"
Можете да забраните достъп до директория,в определени часове от денонощието. Пример: от 22:00-06:00ч. определена страница да е недостъпна.
Можете да пренасочвате потребители от "Остаряла" страница към Нова, без дори да е нужно Старата да съществува.
Можете да настройвате пренасочване от "http://вашият.сайт.com" ,към "http://www.вашият.сайт.com"
Може да спрете добре-познатия "Hotlinking" (Кражба на трафик)... [ Който си плаща Хостинх с ограничен трафик,знае за какво говоря. ]
А за тези които не разбират,това е нещо като...комшията ви се включва към вашия Електромер,а Вие плащате и за неговия ток,защото токът всъщност е Вашия.
Можете да настроите сървъра да записва грешки,с които са се сблъскали потребителите...
Това са само малка част от възможностите на ".htaccess",но искам да видя дали изобщо ще ви е полезна темата,
и чак тогава ще я "обновявам" периодично,и ще ви напиша примерни варианти за основните правила.
За сега съм приготвил само елементарни ".htaccess" файлове,
с които ще забраните достъпът до сайта ви от дадена Държава.
Но нямат никакви други настройки в тях,а само IP-та(и групи от IP-та "Range") на голяма част от "Доставчиците" от 144 държави.
Просто си избирате Страна,от която не искате да имат достъп,и поставяте ".htaccess" в главната папка на сайта.
Файловете не съм ги правил Аз,по простата причина,че само "UNITED STATES" имат:
"Total Networks: 40,770"
"Total Subnets: 1,539,178,368"
Проектът е на:
"BeeThink SoftWare, Inc." &
"BeeThink Network Security Tool"
"IP2Location, Inc."
"Hexasoft Development Sdn Bhd"
Ето ви и самите Файлове (събрани в един архив),
като за всяка Държава съм ги отделил в отделна папка.
HTACCESS.rar