Fortumo vs Mobio

killar4eto

Well-Known Member
Reaction score
463
Моля, който използвал и двете да пише кое е по - доброто :) ... Имам идея да пусна сървър на MU, но се чудя кое е по - доброто, защото с GoogleAds не се печели вече :( ... Моля, изкажете мнение и дайте пример :)

аз избирам мобио заради бързите преводи, иначе мобио одържат 80% от печалбата ви така да се каже. 40% за вас 5 % оператори тури му 10% ддс и ся като туриха още одръжки за операторите и айдеее...
фортумо са най-изгодни в момента, защото както и фортумо така и
мобио вече изплащат парите на 1 месец.
правете си изводи фортумо одържат 50% и никви одръжки за оператори
и т.н.
уисдом са почти като фортумо, самоче там трябва да имаш над 3000 смс-а на месец за да взимаш 50%. това е разликата м/у тея сайтове и услугите им

прави си сам изводите. вече мобио миришат на лайна. па вие си стойте на тях.

ами ако искам да прекратя смс... какво трябва да правя??

fortumo има услуги за повече държави но съм имал доста проблеми...Malaysia, Latvia най добре не правете услуги за тях ако не искате да видите че имате над 1000 изпратени SMS-а и потребителите са получили кредити и накрая да сумата която пише че имате да не съществува ^^

Мобио е много добра ако искаш говори с mobio_office той на мен ми обясни на стария CounterStrike 1.6 Сървър как да си направя СМС Система

аз сьм доволен и от двата сайта ^^

up.... (имам предвит да се откажа) :d
пиши им на мейла, че искаш да изключиш услугата и готово. аз си спрях сайт всичко но не ми е спряна услугата.

пиши им на мейла, че искаш да изключиш услугата и готово. аз си спрях сайт всичко но не ми е спряна услугата.

то няма смисал услугите ти седят. като не се пращат смс-и и така
все едно ги няма :) после ако искаш пак да си ги ползваш пак си влизаш в акаунта

LiskO,

имаме 2 варианта на изплащане на печалбите:

1. изплащане на 40% от стойността на SMS-а веднага (без каквото и да е изчакване) след приключване на месеца.

2. изплащане на до 60% от стойността на SMS-а 30 дни след приключване на месеца. При този вариант на изплащане процентите започват от 50% (или почти 50% - в зависимост от оператора и тарифата), като по-високите проценти се достигат доста по-лесно от колкото при wisdom (при по-нисък брой SMS-и).

Подробно условията за разпределение на печалбата могат да се видят тук:
https://mobio.bg/site/Bulgaria

Ако не греша твоят акаунт е на вариант 1 - изплащане на печалбите веднага след приключване на месеца. Това на практика означава, че получаваш плащанията от SMS-ите дори преди хората, които са пращали SMS-и да са си платили сметките за съответния месец и преди мобилните оператори да са ни платили печалбите. Разбира се винаги можеш (както и всеки друг клиент на Mobio) да променяш варианта на изплащане в зависимост от това кой от двата варианта е по-изгоден за теб. Трябва просто да се напише един емейл до [email protected].

Относно мнението ти за лайната - мисля, че това изказване е крайно некоректно особено като се има предвид помощта, която сме ти оказвали и вниманието, което сме отделяли към теб и към твоя сървър. Поправи ме ако греша, но се сещам, че на два пъти ти помогнахме да си възстановиш базата с акаунтите и кредитите без да имаме какъвто и да е ангажимент към подръжката на твоя сървър. Имам спомени и за нещо покрай плащанията, но предполагам, че ако разровим history-то на skype Mobio_office ще открием и допълнителни неща.

Също така няма много логика в изказване от типа на "mobio миришат на лайна, но ги ползвам заради бързите плащания" (т.е. този вариант е по-удобен за теб).

Благодаря на всички вече си избрах ... Mobio.bg WIN :) ... само да нямаме проблеми заради възраста ....

lisko,

имаме 2 варианта на изплащане на печалбите:

1. изплащане на 40% от стойността на sms-а веднага (без каквото и да е изчакване) след приключване на месеца.

2. изплащане на до 60% от стойността на sms-а 30 дни след приключване на месеца. при този вариант на изплащане процентите започват от 50% (или почти 50% - в зависимост от оператора и тарифата), като по-високите проценти се достигат доста по-лесно от колкото при wisdom (при по-нисък брой sms-и).

подробно условията за разпределение на печалбата могат да се видят тук:
https://mobio.bg/site/bulgaria

ако не греша твоят акаунт е на вариант 1 - изплащане на печалбите веднага след приключване на месеца. това на практика означава, че получаваш плащанията от sms-ите дори преди хората, които са пращали sms-и да са си платили сметките за съответния месец и преди мобилните оператори да са ни платили печалбите. разбира се винаги можеш (както и всеки друг клиент на mobio) да променяш варианта на изплащане в зависимост от това кой от двата варианта е по-изгоден за теб. трябва просто да се напише един емейл до [email protected].

относно мнението ти за лайната - мисля, че това изказване е крайно некоректно особено като се има предвид помощта, която сме ти оказвали и вниманието, което сме отделяли към теб и към твоя сървър. поправи ме ако греша, но се сещам, че на два пъти ти помогнахме да си възстановиш базата с акаунтите и кредитите без да имаме какъвто и да е ангажимент към подръжката на твоя сървър. имам спомени и за нещо покрай плащанията, но предполагам, че ако разровим history-то на skype mobio_office ще открием и допълнителни неща.

също така няма много логика в изказване от типа на "mobio миришат на лайна, но ги ползвам заради бързите плащания" (т.е. този вариант е по-удобен за теб).

да не грешите, обаче, аз предложих на една седмица да се изплащат бих се върнал на мобио, ако наистина ми е удобно за мен, а не само да ми зимате издръжка, за нищо. ако върнете преводите с удоволствие бих предпочел мобио :)
дори и всички изплащания да са за една седмица, защото разбирам, че повечето потребители зоупотребяват

и не отричам, че мобио много сам и помагали.

благодарен съм и все още за сега да видиме какво ще е вашето решение
в края на авгст, дано на една седмица да се изплащат преводите, ще е много полезно.

та ок помагали сте ми :), даже мисля, че фортумо отрязват от входящите смс-и, ся за да не стане спор немога да съм сигурен, но предполагам
п.с. неискам да се спори и да се разправяте за глупости.
ясно е че всяка фирма, ще защити себе си :)

+ това хората питат, кои е по добър, аз изказвам моето мнение.
и не е че имам нещо против мобио. просто това са цените.

и наистина съм благодарен на мобио, щото сме партньори можеби
вече над година :) и аз използвам техните услуги, защото,
са лесни, практични и удобни. искрено се надявам да се върне
старото мобио, което ми беше удобно :)
а не да чакам по 1 месец :)
това общо взето беше моята забележка,
а относно лайната така се изразявам просто,
можеби малко вулгарно но софянски манталитет,
немога да го махна. както и да е нямам нищо
против мобио, надявам се преводите да са на 1 седмица, не на месец,
наистина за потребителите ще е по удобно и ще изберат вас :)
а относно цените избирах ваз, заради практичността :)
и разбирам, че някои потребители злоупотребяват всеки ден да си теглят
парите, което е глупаво.
и поне на седмица, ще е перфектно :) дори и някои да злоупотребява,
всяка седмица ако се превеждат идеално :)
та обясних, защо избирам мобио. искрено се надявам пак повтарям,
да се върне, колкото може старото мобио. и дано вече няма
такива потребители, които да теглят всеки ден и да злоупотребяват.
защото ето развалихте практичността, на целия сайт, поради
която съм сигурен доста от потребителите са избрали мобио, заради нея.
аз лично съм така.
много позрави и всичко най хубаво :)

Last edited:
Fortumo казват че печелиш повече, но наскоро разбрах че не начисляват годишният данък.
В печалбата ви от mobio е включен годишният данък към държавата (то една държава...)
А в печалбата от fortumo дози танък го няма.
Демек:

От mobio си земате чистите парички а от fortumo... плащате още 10 % годишен данък а ако нямате 18 - мекия :)

Аз съм си на Fortumo и съм си доволен :p