uncleanone, it's not only a matter of approval. The suggestions should be possible to do. I mean, if the functions and source code are too different from one's wishes (as in this case - auto pick up) it would be very hard for a coder to do them. It's possible that in the newer versions WebZen have made a big change or a big rewrite to have some features that players just see working and think it's normal and easy. I just wanted to note.
--
Искам да Ви кажа на всички за моя проблем с IP-тата, който се оказа изключително глупав. В момента настройвам сървър и понеже съм фен на 1.0 версиите (най-вече на L, но реших, че M е по-добре) ползвам тази версия.
Изтеглих си файловете, смених си IP-та, пароли и всичко както трябва и както си знам. Все пак, като върна лентата около 12-3 години назад мога с гордост да заявя, че бях от първите българи, които пускаха уроци за MU сървъри (макар и не през рутър).
Та така де, мисълта ми беше че си имам знанията кое как става. И си смених IP-тата и тръгна на локалната машина. Пренасочих си портовете, всичко точно. Обаче като пробвам да вляза през wan ip-то - не става! С локалното влиза, с WAN - не. Портовете пренасочени. IP-то правилно. Шок! 4-5 часа въртях IP-тата из файловете за настройка, изчетох сигурно 30-40 tutorial-а за настройка (ама страхотни глупости пише из тези guides, честно!).
И накрая какво се оказа?! Ползвам професионален рутър MikroTik, при който по default като пуснеш рекуест от вътрешно IP към външно, после рутърът ти го минава през вътрешното. А компютърът ми (клиента на MU) пуска рекуеста към външното IP и очаква отговора от външното, а то му го връща от вътрешното. 1 ред настройка в рутъра оправи нещата.
5 часа!
Та това мнение го писах, ако има някой друг с моя проблем. Не вярвам да са много случаите на MU сървър през MikroTik рутър и незнание от страна на администратора за тази настройка на рутър софтуера, но все пак - вече е записано и може да се намери с търсачките в случай на търсене.
Ключови думи: ip address, ip addresses, ip router, рутър, mu online server setup router. (за улеснение на търсачките)
Извод: колкото и да проверявате и всичко да изглежда наред, накрая проблемът може да се окаже от изключително глупава причина!