[Guide] Begginer guide

Sunwalker

Well-Known Member
Joined
Apr 25, 2008
Messages
1,811
Reaction score
376
Ето как да започнете да играете Lineage II

Изисквания


01. Системни изисквания

Преди да инсталирате играта е желателно да проверите дали тя ще ви тръгне. За целта вие трябва да знаете компютърната си конфигурация. Минималните и средни изисквания на играта:

Процесор Intel Pentium 4 1.5GHz или по-добър

Памет
512 MB памет или повече

Видео Карта NVIDIA GeForce 4 TI series 3D видео карти или по-добра

Свободно пространство 10GB или повече
И. Връзка 56K Internet Connection


02. Инсталация на DirectX
За да подкарате играта ви е нужен инсталиран DirectX 9.0c [+] на компютъра.

03. Инсталация на играта

Ако имате закупен Lineage II инсталирайте играта от DVD-устройството ви.Ако нямате закупен Lineage II може да изтеглите играта от тук

04. Разархивирайте изтегления файл. [За целта ви е нужен WinZIP]

05. Когато инсталацията приключи
цъкнете 2 пъти на прекия път намиращ се на десктопа ви за да влезете в Света на Lineage 2. Преди това обаче играта ще започне своя ъпдейт. За да се уверите, че не ви липсват файлове от играта натиснете бутона Check Files .

patcher_000.jpg


login_page.jpgСъздаване на герой

01. Когато влезете в акаунта си цъкнете бутона "Create" за да започнете процедурата

create.png


02. Наименуване на героя
Въведете името на героя с който ще играете.
Името не трябва да садържа повече от 16 букви или цифри. Също така нямате право да кръщавате героя си на някое чудовище , NPC или предмет който се среща в играта.

03. Раса и класа
Изберете желаната от вас раза с която ще играете. В Lineage 2 се срещат шест различни раси. Ще трябва да избираш между : Човек , Елф , Тъмен Елф , Орк , Джудже или Камаел.

След като избереш раса ти трябва да избираш между боец и магьосник. Не всички раси имат по две възможности. Джуджетата например имат само бойни способности, както и камаелите.
От това дали ще си боец или мистик зависят твойте способности и магий.

create01.png


04. Външен вид
След като избереш раса и класа, избери външния вид на своя герой.
Имаш възможността да играеш както с мъж така и с жена (единствено при расата Камаел способностите на мъжа се различават от тези на жената). Харесай си прическа , цвят на косата и лице...

create02.png


05. Потвърждаване
Когато си готов натисти бутона "Create"


Интерфейс

interface.png


01. Статус панел
В това прозорче излиза вашия CP, HP, MP, Левел, и експириънс. Магийте или бъфовете които са активни на вас в момента се виждат в дясно от този прозорец. За да флагнете себе си кликнете на големия панел с живота, маната ви и тнт. .

02. Мишена
Това прозорче е активно само когато вие имате посочена мишена. В него е показано името и живота на целта ви, ако мишената ви е играч вие нямате възможността да видите статуса му (HP,CP,MP). Цъкнете стрелката за да разширите прозорчето, разширените настройки при играч показват клана , алианса и поста му а при NPC или чудовище - информация за качествата му.
За да отмените целта си просто натиснете ESC.

03. Пряк път
Това е бар в който можете да изваждате пряк път до предмети, умения или действия. При изкарването вие ще виждате само иконата на този елемент. За да направите пряк път просто завлечете желания от вас елемент в някое от квадратчетата.
Вие можете да регистрирате до 120 преки пътя, използвайки 10-те бутона от клавиатурата си. Интерфейса показва един бар, но вие можете да ги увеличите до три натискайки Alt+E или стрелката в десния край.
Това прозорче може да бъде заключено чрез иконата намираща се в десния долен ъгъл. Също вие можете да го завъртите хоризонтално/вертикално - както ви е удобно.

04. Чат и съобщения от играта
Най-горното прозорче показва всички съобщения от играта. Изключете системните съобщения от опциите на чата за да ги виждате само в горния прозорец.
Долния прозорец показва другите съобщения (като например PM) . Чата се дели на няколко таб-а : All, Clan, Party, Trade и Alliance. Можете да изкарате всеки от табовете в отделно прозорче като го завлечете на страни. Използвайте отделните прозорчета за да комуникирате с различните хора от играта.
За та пишете в различните категории не е задължително да прехвърляте от таб на таб. Всяка категория има символ , когато поставите символа пред съобщението ви то директно ще отиде до съответната категория.

05. Меню
Character Status - показва сегашния статус на героя ви. В това прозорче има лист със статистиките ви ... също така можете да видите парите в инвентара на героя , Sp, Exp, Hp, Клан и други.

Инвентар - показва сегашната екипировка на героя и предметите намиращи се в бакпака му. Има 2 категории отнасящи се за предметите - "Item" (за стандартни предмети) и "Quest" (за куест предмети). Всички предмети могат да имат пряк път. В това прозорче вие можете да видите и капацитета си (Weight Limit). Всеки предмет може да бъде преместен от вас на който слот си поискате. За да подредите предметите натиснете иконката "Inventory Auto Arrange".

Action - Там се намират действията на героя ви (Атака, Асистенция, Магазин, Емоции и други). Деиствията са разделени на три категории - Главни , Група и обществени. На всяко едно действия може да бъде направен пряк път.

Skills & Magic - Показва научените до сега умения на героя ви. Уменията и магиите са разделени на различни категории според вида им (Buff, Debuff, Normal, Toggle ...)

Quest - В този прозорец можете да гледате мисиите които сте приели . За всяка мисия - куест е изкарана информация от къде е взета , какъв е прогреса , местоположение , и др. информация. Максималния брой куестове е 25 (на веднъж).

Clan - Информация за клана ви ... Играч - Професия - Левел - Статус (он/офф)

Map – Това е карта света на Lineage 2. Обикновенно при отварянето и ще видите мястото в което се намирате. Ако сте разрешили опцията "Location" в прозореца с куестовете вие ще видите мястото целта на куеста си показан на картата. Картата има опция за уголемяване - Entangle.

Отваря системното меню, от там вие можете да пуснете молба до админите на сървъра , излезете от играта, направите и добавите макро, отворите друго меню наречено Помощ и разбирасе настройте клиента си (Видео,Аудио,Интерфейс,Игра)

06. Група
Прозореца е активен само когато играча е в група. Там той ще види живота , маната и Cp-то на съгрупниците си. Също така може да види професиите и активните им магий. Настроите прозорчето от иконката в страни.

07. Радар
Радара е много важна част от играта. На него са показани с точици чудовищата около теб , играчите в групата ти, мястото на мишената ти и още много полезна информация.
Чрез плюса и минуса вие приближавате и отдалечавате радара.


::p::rock:
 
Пропусна да кажеш че ако играта е например Interlude и като дадеш Check files ще се update на последната част която е Gracia 2
 
Пропусна да кажеш че ако играта е например Interlude и като дадеш Check files ще се update на последната част която е Gracia 2

ако играеш interlude сам може да се сетиш че трябва да се ползва Interlude клиента и няма нижда от ъпдейт, но мерси че добавяш неща !! айде давайте всички :nod:
 
ако играеш interlude сам може да се сетиш че трябва да се ползва interlude клиента и няма нижда от ъпдейт, но мерси че добавяш неща !! айде давайте всички :nod:

Само да кажя защото може да има хора който сега започват и може да се объркат