Честит 6 септември, сънародници!

Life

Well-Known Member
Joined
Nov 13, 2008
Messages
1,367
Reaction score
509
На 6 септември, по случай Съединението на България, са организирани редица тържества по честването на националния празник
Честит 6 септември, сънародници!

Честит 6 септември, сънародници!

В чест на 126-годишнината от Съединението на Република България с Източна Румелия на днешния ден председателят на парламента Цецка Цачева и държавният ни глава Георги Първанов ще почетат празника с тържествена заря. Г-жа Цачева ще бъде на тържествения молебен в катедралния храм “Св. Богородица”, който ще започне от 9:30 часа и ще бъде отслужен лично от Негово Високопреосвещенство Пловдивския митрополит Николай.

По-късно ще има възстановка на събитията от Съединението на централния площад, на който ще присъства и кметът на града Славчо Атанасов.

Председателката на парламента е удостоена с честта да открие и изложбата на Регионалния исторически музей – Пловдив “Дарителството – памет за утре”, която не случайно ще бъде в зала “Съединение”; не случайно и надписът върху българския парламент е: “Съединението прави силата”.

Кметът на Пловдив ще присъства на поднасянето на венците и цветята пред паметника на Захари Стоянов, а по-късно ще се срещне с Меглена Кунева, за да дадат изявление пред общината. Освен с нея кметът ще има среща и със Стефан Софиянски.

По случай националния ни празник 6 септември – Денят на Съединението – ще има тържествени празненства в цяла България.

Честит празник, сънародници!