Някой да помогне в избор на UPS

Holder

New Member
Joined
Dec 27, 2010
Messages
434
Reaction score
43
Някой да ми помогне в избора на UPS ?
Намерих ето тоя сайт - Електрозащитa / UPS

Има доста такива, но не знам кое ще ми свърши работа.. Трябва ми UPS дето да държи за 5-10 минути 4-5 PC в случай, че няма ток и ако тока спре PC-тата, ще се рестартират и след това ще имат 10 минути живот или няма да се рестартират и ако не се пусне до 10 мин тока ще угаснат ? - И ако тока премигне нали ви се е случвало лампата премигва за по малко от секунда, но PC-тата се рестартират... тоя проблем ще го имам ли с UPS-а ?
 
Ако тока премигне за секунда UPS-а ще помогне и няма да се изгасят но за 4-5 PC-та трябва да си вземеш нещо по-сериозно .
Или ако можеш да измайсториш да вържеш 1 акумулатор към UPS-а .

Edit :
Аз използвам 2 ето такива :
FORTRON EP1000 UPS
PC на 50 % натоварване (500W) и една оптика ми издържа 20 мин повече не съм пробвал дали ще издържи понеже пуснаха тока .
Но до сега не съм имал проблеми .

 
Last edited:
Аз ползвам това:

JAR Computers - EATON E Series NV 2000H, LineInteractive, защита за RJ45/RJ11 - Surge Protect разклонители

за две оптики и два десктоп-а единият с 290W другият с 180W захранвания и ги захванва 4 часа и малко според зависи колко трафик минава през тях.

Това:

JAR Computers - EATON E Series DX 3000H, ON Line, защита за RJ45/RJ11, управление чрез RS232 - Surge Protect разклонители

ми бе дадено от едно приятелче за временно ползване, но вече стана близо година от както е при мен и на него са вързани две сървърни машини с по две захранвания от по 690W. Него съм го тествал само с една на 92% натоварване на двата процесора и рамта и издържа с него близо 3 часа и 30мин.
 
Да не отварям нова тема ще се възползвам от тази и ще попитам тук. Та какъв УПС ще ми препоръчате за да искарвам 4-5-6 часа някъде + енергията която е в батерията 100%. Тоест искам да попитам какъв УПС да си взема да играя на лапопа си 3-4 часа без енергия в батерията.
Лаптопа не е от мощните Acer Aspire one Notebook !