Connect to VPN Gate by Using OpenVPN Protocol
spotflux.com гледам, че безплатният VPN е само за Web, което за мен не е VPN a просто Proxy. VPN-a подразбиране трябва да си работи както каза Иво на всички портове за всякакви сервизи. В интернет има доста безплатни VPN-и, като този който предлагам на РаФа е доста добър и е университетска разработка. Има доста включили се доброволци, на практика всеки може да се включи. Доколко обаче трафика не се анализира обаче не е ясно. На практика всеки може да анализира трафика, който минава през компютъра му в случая VPN-a и да извлече някаква информация.
То не е сигурно, че и да платиш няма да ти анализират трафика.. Най-сигурно е като си набавиш някои потребителски компютър и го направиш VPN или навържеш няколко ;-)
Човек,не знам от къде си взел информацията за "Spotflux",
но ако го беше тествал,щеше да си на друго мнение със сигурност
Другото нещо,което е със сигурност е,че спира проследяването("tracing") тотално,
по простата причина,че ти сменя настройките на мрежата (DNS,MAC Address,IP,Gateway...)
Всичко се изпълнява в "Cloud",и се изключват всякакви варианти на "подслушване" на трафика,
и това не важи само за браузването в интернет,а за всички услуги (services) работещи на машината.
На 9-ти Юни 2011г. при "Operation Turkey" ,Anonymous ползват (освен всички Unix/Linux програми)
>> Twitch God, SafeIP, ChrisPC Anonymous Proxy Pro, и Spotflux (hmm)
И другото нещо е,че за всичките години не съм срещнал VPN компания,
която да толерира какъвто и да е вид атаки,така че и това трябва да се има предвид,когато ползваш "Free VPN".
Може да ви крият от целия свят,но не забравяйте,че имат "База данни"
Не казвам нищо лошо за твоето предложение,но Spotflux не е за подценяване. :drinks_cheers: