[Sell] Argos CMS / MVC logic less

Ето и какво ми написаха:
Здравейте,

благодаря ви за запитването и за доверието към нас. Извиняваме се за забавянето в отговора, но трябваше да обсъдим случая с главния системен администратор.

За съжаление, на този етап не можем да предоставим възможност за изпълнение на постоянни Python процеси на нашия споделен хостинг. Политиката ни е насочена към гарантиране на стабилност и сигурност за всички клиенти, а подобни процеси могат да създадат рискове или прекомерно натоварване на споделените ресурси.
Ако обаче в бъдеще решите да преминете към VPS, ще можем да предложим съдействие и подходящи решения за вашите нужди.

Благодарим ви за разбирането и сме насреща, ако имате други въпроси или нужда от съдействие

Поздрави,
Пламен Колев

Ще купя VPS от Zap hosting, но това ще е зимата, а не сега.
Функцията за транслейт ще праща заявките към определен порт с питонския скрипт по горе.
Ще го защитя с един апи кей, който няма да се променя (поне засега, ще седи във функцията...).
Ще има и fallback към гугълската функция, ако нещо стане със сървъра и линка към който ще е апито.
Надявам се всичко да стане по план, но има време, а и чакам да мине Август, ако Август мине ще планувам всичко в по преден план.

Гут дей,
В 13.4 или 13.5 ще интегрирам tasks или накратко задачи, които се създават от админ панела (cron задачите, за които споменах по-напред, ще са си отделно от това)
Task-овете ще се създават от админ панела и ще може да инжектирате php код в текстареата, както и да зададете на какво време да се изпълнява. Трябва да сте запознати със системата и функциите й, за да ги ползвате ползотворно.
Самите таскове ще са под формата на json файлове и ще седят в папка tasks в root dir-a и ще са защитени от htaccess.
Ще ги правя с json manager-a.
Самия php скрипт ще е в нов контролер, който ще рутира your-site.com/tasks и вече ще може да го закачите към крон задача от cpanel/crontab на vps. Това ще си е изцяло отделна страница, която ще може да я ползвате пожелание.
Ще е много удобно, защото ще може да я комбинирате с крон задачите, и ще може да я заредите като крон и от админ панела на аргос, стига да ви е позволено от хоста (exec командата).
Все още съм леко объркан, бота ми даде решение да се изпълнява php кода с eval, но никога не съм ползвал тази функция, а и в момента от телефона, не ми се занимава да я проучвам. Като стигна до там, ще ръчкам тогава.
Това, ако се случи по план ще е удобно, защото може да разпращате разни съобщения, да триете кеш, да правите други неща с функциите на системата през определено време.